Transferweekje: Memphis, Strootman en vuurwerk in Emmen

9 januari 2021, 12:03   Bijgewerkt: 9 januari 2021, 14:43

De transfermarkt is weer open. Het is 2021 en de clubs mogen handelen en onderhandelen met spelers met een aflopend contract. Het geruchtencircuit draait inmiddels op volle toeren. Wat staat er de komende transferperiode te gebeuren? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Drukte in Rotterdam

Met de komst van Lucas Pratto is Feyenoord uitgewinkeld, het budget is op. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen spelers meer vertrekken. Tuttomercatoweb linkte Nicolai Jørgensen – die enigszins overbodig lijkt te zijn als Robert Bozenik weer fit wordt – aan twee Italiaanse clubs. Benevento en Fiorentina, die ook in de markt zijn voor Graziano Pellè, zien de Deense goalgetter van Feyenoord naar verluidt als optie. Lutsharel Geertruida zou op de (schaduw)lijstjes staan van Olympique Marseille en wat te denken van Marcos Senesi? Zijn langverwachte handtekening staat nog altijd niet onder het contract. Over nieuwe contracten gesproken: volgens Feyenoord Transfermarkt krijgt ook Luis Sinisterra een verbeterde aanbieding. Pratto is weliswaar snel binnengehaald, maar een rustige transfermarkt januari wordt het niet voor Frank Arnesen.

{image[345170][right-half][]}Blijft Memphis?

Over Memphis Depay is de afgelopen maanden veel gezegd en geschreven. In de zomer leek de Nederlandse aanvaller van Olympique Lyon op weg naar FC Barcelona. Ronald Koeman wilde zijn landgenoot dolgraag naar Camp Nou halen, maar door zijn komst werd een streep gezet omdat Barça moet snijden in de salariskosten. Dat is ook de reden dat Memphis deze winter niet de overstap naar de Catalaanse club zal maken. Juventus wil de Oranje-aanvaller volgende Italiaanse media voor de neus van Barcelona wegkapen, maar Memphis zal Lyon deze maand nog niet verlaten. Dat schrijft L'Equipe deze week. Volgens de Franse sportkrant maakt Memphis het seizoen af bij Les Gones. "Misschien blijf ik wel tot het einde van het seizoen", zei hij onlangs al. Komende zomer kan hij transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Misschien dat Barcelona zich dan weer meldt.

Vuurwerk in Emmen

FC Emmen is voornemens zich deze winter flink te versterken. Ronald Lubbers liet deze week aan RTV Drenthe te verwachten liefst vier nieuwelingen te presenteren. De eerste is al onderweg naar De Oude Meerdijk. Het gaat om 'een heel groot talent waar veel grotere clubs dan Emmen voor in de markt waren'. Wat weten we nog meer van deze onbekende aanwinst? Hij is achttien jaar en een aanvaller. Vermoed wordt dat het gaat om de transfervrije Didier La Torre, die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan. Hij kan na Miguel Araujo en Sergio Peña de derde Peruaan in Emmense dienst worden. Een van de andere nieuwelingen is waarschijnlijk Jari Vlak van FC Volendam die de naar Colombia vertrokken Michael Chacon opvolgt.

Özil vertrekt (nu echt)

Niet voor de eerste keer maakt Mesut Özil zijn opwachting in onze rubriek. De 32-jarige Duitse aanvallende middenvelder is al vaker gelinkt aan een vertrek bij Arsenal en lijkt The Gunners nu écht te verlaten. Duitse, Engelse en Turkse media weten dat Özil dicht bij een overgang naar Fenerbahçe is. Ook het Amerikaanse D.C. United wil de wereldkampioen inlijven, maar de middenvelder zelf zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar Turkije. Als de laatste plooien worden gladgestreken, vertrekt Özil na zeven en een half jaar bij Arsenal. Via de achterdeur, dat wel.

{image[339120][left-half][]}Vertrek Strootman aanstaande

De naam van Kevin Strootman is deze week een aantal keer gevallen in de wandelgangen. Duidelijk is dat Olympique Marseille af wil van de Nederlandse grootverdiener. Strootman zit op een zijspoor bij de Zuid-Franse club en startte dit seizoen slechts eenmaal in de basis. Volgens L'Equipe wil l'OM de middenvelder mogelijk gebruiken als ruilmiddel in een deal met Feyenoord. De Fransen hebben hun oog laten vallen op Lutsharel Geertruida, al lijkt de interesse (nog) niet heel concreet. Volgens transferspecialisten Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio is Strootman in beeld bij Genoa. Wil de middenvelder een kans maken op een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal, dan is een overgang naar de Italiaanse club een logische stap.

FC Groningen in actie

Mark-Jan Fledderus kondigde eerder deze week twee versterkingen aan bij FC Groningen. In het noorden is niet alleen sc Heerenveen actief, maar ook de goed presterende ploeg van Danny Buijs krijgt versterking. Een verdediger en aanvaller komen er zeker bij: volgens RTV Noord is Almere City FC-verdediger Radinio Balker in beeld – hij is transfervrij na dit seizoen. Uit Zweden kwam via Göteborgs Posten naar buiten dat ook Delaho Irandust op het lijstje staat van Fledderus: hij moet de aanval versterken. Daartegenover staat het vertrek van Sergio Padt, dat deze week officieel werd, de onrust rondom talent Remco Balk (wiens ouders een opvallende tweet verwijderden) en de geruchten rondom Mike te Wierik. De terugkeer van de ervaren centrale verdediger staat gezien de geruchten rondom Balker vermoedelijk op een lager pitje dan gedacht werd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen