Pratto in de basis: "Als ik wacht, is seizoen voorbij"

8 januari 2021, 14:54

Dick Advocaat is niet van plan om rustig aan te doen met Lucas Pratto, de nieuwe spits die deze week overkwam van River Plate. De Argentijnse routinier zal tegen Sparta waarschijnlijk meteen in de basis beginnen, zo heeft Advocaat kenbaar gemaakt.

De vrijdag zeer uitgesproken Advocaat zet de Argentijn waarschijnlijk meteen in het elftal. "Als ik daar mee ga wachten dan is het seizoen afgelopen", zei De Kleine Generaal volgens de NOS. "Dat lijkt me niet handig. De andere jongens hebben de kans gehad en niet allemaal gegrepen. Ik denk wel dat ik hem de kans geef om te beginnen."

Het goede nieuws voor Advocaat is dat Leroy Fer, Ridgeciano Haps en Luis Sinisterra weer inzetbaar zijn. Daar staat tegenover dat Robert Bozenik, Justin Bijlow, Orkun Kökçü en João Teixeira ontbreken.

Sparta

Voorafgaand aan de derby van zondag op Het Kasteel was er enige onrust rondom Sparta en Feyenoord. Henk van Stee, directeur van Sparta, wees erop dat Marcos Senesi eigenlijk in quarantaine zou moeten na zijn trip naar Argentinië. Op die manier zou hij het duel met Sparta kunnen missen. "Die klachten van Van Stee zijn calimerogedrag", zei Advocaat volgens het Algemeen Dagblad. "Ja toch?"

Advocaat had ook een reactie op Gérard de Nooijer in huis. De assistent-trainer van Sparta blaakte deze week van het vertrouwen in zijn team. "Feyenoord? Die kunnen we gewoon hebben", zei hij. "Ik hoop voor ze dat ze de praatjes waar kunnen maken zondag", counterde Advocaat vrijdag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen