Ten Hag baalt van contractsituatie Brobbey: "Het is doodzonde"

8 januari 2021, 14:57

Erik ten Hag baalt ervan dat Brian Brobbey nog altijd niet zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract bij Ajax. De achttienjarige spits beschikt over een aflopende verbintenis en zou dus over enkele maanden zomaar gratis de deur uit kunnen lopen.

"Ergeren is niet het juiste woord", antwoordde Ten Hag vrijdag op een vraag of hij zich ergert aan het feit dat Brobbey zijn toekomst nog altijd niet heeft verbonden aan de Amsterdamse club. "Ajax brengt heel veel spelers voort. Het is ook een springplank naar topclubs in Europa. Kijk naar Frenkie, Matthijs, Donny, ga zo maar door. Hij heeft een jaar of tien in de opleiding gezeten, we hebben hem opgetraind bij Jong Ajax en vanaf de zomer betrokken bij het eerste elftal. Dan is het bijzonder spijtig dat er nog altijd geen handtekening staat."

"Hij moet de keuze maken. Het is aan hem, zijn carrière", vervolgde de trainer. "Het is doodzonde. Zoals gezegd: het is een jongen die hier uit de omgeving komt, Amsterdamse roots heeft. Dan is het toch het mooiste als hij hier zijn carrière start en vervolgens als hij hier is geslaagd de volgende stap zet."

Brobbey maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax en was goed voor één doelpunt in drie wedstrijden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen