Robben mist januari: "Dat hard werken beloond wordt"

8 januari 2021, 15:41   Bijgewerkt: 8 januari 2021, 16:29

De teller wat betreft minuten blijft voor Arjen Robben dit seizoen bij FC Groningen vooralsnog staan op 44. De buitenspeler zal ook in januari nog niet inzetbaar zijn, maar werkt hard aan zijn herstel. Garanties kan hij echter niet geven.

Robben heeft in december hard doorgetraind, maar kampte ook even met een mentaal dipje. "Het gaat op zich wel goed", vertelt hij via de clubkanalen van Groningen. "We werken hard door aan het herstel en we hebben niet stil gezeten, ook tijdens de vakantie niet. We maken wel stappen, dus dat is positief. We gingen een beetje in mineur het jaar uit. Als je terugkijkt had je er meer van verwacht en ook gehoopt. Maar goed, de realiteit is anders. Dus dan moet je daarmee om gaan. Tijdens de vakantie heb ik doorgetraind om in het ritme te blijven. En wel de opbouw door te kunnen zetten."

Over waar hij nu staat in de revalidatie, is de aanvaller niet ontevreden. "Het gaat op zich wel goed. Het klinkt misschien best wel gek als ik gelijk ga zeggen dat ik de komende tijd geen wedstrijden ga spelen, maar alles gaat volgens schema. Dat pakken we heel zorgvuldig aan. We gaan ook niets overhaasten en proberen een goede opbouw te maken. Dat gaat best goed. Alleen de wedstrijden zijn op dit moment nog niet aan de orde."

Robben merkte eind vorig jaar dat de inspanning hem parten begonnen te spelen. "Je moet ook niet vergeten dat je een jaar niet meer gespeeld hebt. Daarnaast ben je niet meer de jongste en heb je een blessureverleden. Dat zijn drie dingen die gaan soms ook wel eens tegen je werken. In november en december was het ook wel even klaar, toen merkte ik ook wel dat het even op was. Ik ben natuurlijk in juni al begonnen met optrainen en terugkomen. In het begin ging het vrij goed, maar op een gegeven moment kreeg ik er blessures overheen en toen was het wel even klaar."

Hoop doet leven

Robben vindt het lastig om de focus goed te houden, omdat hij niet weet of en wanneer hij kan spelen. "Ik heb de hoop dat het gewoon achter de rug is en dat we dat in ieder geval gehad hebben, zonder garanties natuurlijk. Dat het harde werken toch beloond gaat worden. Nu is het wel oké, maar het is niet makkelijk. De afgelopen weken was het niet makkelijk om je op te laden. Je krijgt geen garanties en dat is soms wel moeilijk. Als het lijf niet meewerkt, dan laat je lijf je in de steek en dan gaat het vertrouwen ook wat naar beneden. Dat is vanzelfsprekend. We moeten nog even geduld hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen