De Jong direct in de basis bij Heerenveen: "Intelligente jongen"

8 januari 2021, 18:45

Siem de Jong krijgt komend weekend direct een basisplaats bij sc Heerenveen. De aanvallende middenvelder is fit genoeg voor een plek aan de aftrap, zo oordeelde trainer Johnny Jansen. "Siem heeft de afgelopen weken op trainingen laten zien dat hij goed kan voetballen", zei de coach tijdens het persmoment.

Dat vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. "Het is een intelligente jongen, die weet waar de ruimtes liggen", heeft Jansen gezien tijdens de eerste weken van winteraanwinst De Jong. "Hopelijk laat hij ons elftal beter voetballen en wordt hij een rustpunt op het veld. Bovendien is hij met zijn ervaring een verlengstuk voor de technische staf."

De kans dat De Jong meteen negentig minuten op het veld staat, lijkt overigens klein. "We moeten met hem gedoseerd de volgende stappen maken. We hebben immers een heel drukke maand", aldus de oefenmeester, die aanwinsten Syb van Ottele en Ariel Harush nog niet bij de selectie heeft. Ook missen de Friezen twee spelers vanwege een positieve coronatest: om wie dat gaat, is echter niet bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen