De Ligt positief getest op corona: enige besmetting in Juve-groep

8 januari 2021, 18:29   Bijgewerkt: 8 januari 2021, 18:36

Matthijs de Ligt is positief getest op het coronavirus. De centrale verdediger van Juventus is de enige nieuwe besmetting in de selectie van de Oude Dame en is volgens protocol in quarantaine geplaatst. Het is onduidelijk of hij verschijnselen heeft die bij het virus horen. Derhalve zal hij in elk geval het duel met Sassuolo missen komend weekend.

Dat heeft Juventus vrijdagavond naar buiten gebracht. Niet alleen tegen Sassuolo zal de Nederlander ontbreken, ook komende woensdag moet hij normaliter nog passen in de Coppa Italia-wedstrijd tegen Genoa. Over een week wacht de Serie A-topper tegen Internazionale: ook die wedstrijd staat door deze positieve besmetting op de tocht. Sinds zijn rentree na zijn schouderblessure miste De Ligt nog geen minuut onder Andrea Pirlo.

Het aantal coronabesmettingen in de Serie A loopt – net als in de Premier League overigens – de laatste tijd hard op. Het duel tussen AC Milan en Juventus, waarin De Ligt nog volop actief was woensdagavond, stond vanwege veel besmettingen nog op losse schroeven. Dat was ook al vanwege een kleine uitbraak bij de Oude Dame: die heeft De Ligt dus ook geraakt.

In een eerdere uitbraak in het voorjaar, toen een heel groot deel van de selectie van Juventus een positief test aflegde, bleef de oud-Ajacied nog buiten schot. Zodoende had De Ligt nog geen antistoffen in zijn lichaam. Per competitie verschilt het hoelang een speler in quarantaine moet, maar gezien meerdere besmettingen bij Juventus, zal Pirlo geen risico willen lopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen