De Graafschap boekt nodige zege, NEC draait duel om

8 januari 2021 – De Graafschap heeft vrijdagavond een crisis afgewend. Nadat de ploeg het zespuntenduel met Almere City FC direct na de jaarwisseling verloor, lag er veel druk op de ontmoeting met Telstar. Mede door een fraaie goal van Ralf Seuntjens werden de Velsenaren simpel verslagen (2-0). NEC draaide in eigen huis tegen Excelsior een 0-2 achterstand in het tweede bedrijf nog om, terwijl MVV na twee zeges weer eens verloor (0-2). 

De Graafschap boekt nodige zege, NEC draait duel om

Door de nederlaag tegen Almere City FC was de achterstand op een promotieplek liefst acht punten en dus was een zege op Telstar vereist voor De Graafschap. De Superboeren wisten duidelijk met welk bijltje te pakken, wat gezien de vele spelers én coach Mike Snoei met een Telstar-verleden niet heel gek is. Joey Konings maakte na een kwartier voetballen de openingsgoal, waarna Seuntjens uit een aanval die hij zelf opzette vlak voor rust de tweede De Graafschap-treffer maakte (zie onder).

Het was aan keeper Jasper Schendelaar te danken dat de thuisploeg niet verder uitliep op Telstar – dat juist de laatste twee duels had gewonnen in de Eerste Divisie. De Graafschap boekte zodoende de eerste en noodzakelijke zege van 2021 en blijft zo nog enigszins in het spoor van de bovenste ploegen. Een crisis is voorlopig afgewend en Snoei en consorten kunnen vandaag achterover leunen om te kijken of SC Cambuur, NAC Breda en Almere City FC misschien wel punten verspelen later vandaag (vrijdag).

NEC – Excelsior 3-2
Zowel NEC als Excelsior hadden de laatste twee duels verloren en met name de Rotterdammers zitten in een beduidend mindere fase en moesten het ook nog eens stellen zonder de geblesseerde topscorer Elías Már Ómarsson. Zijn afwezigheid werd echter lang niet gemist, want halverwege stonden de Rotterdammers verrassend voor in De Goffert, via goals van Joël Zwarts (fraaie kopbal) en Mitchell van Rooijen (0-2). In het tweede bedrijf ging het echter alsnog mis: eerst maakte Jonathan Okita de aansluitingstreffer en een klein kwartier voor tijd werd Brandon Ormonde-Ottewill met rood van het veld gestuurd bij Excelsior. NEC profiteerde optimaal en kreeg via een rake pingel van Jordy Bruijn met een zege misschien wel iets te veel van het goede.

Overige uitslag:
MVV – Jong FC Utrecht 0-2

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd