Dubbelslag Emmen in maak: "Geen paniekvoetbal spelen"

8 januari 2021, 21:40   Bijgewerkt: 9 januari 2021, 12:05

FC Emmen heeft de eerste zo gewenste versterkingen bijna binnen. Hoewel Dick Lukkien graag spelers wilde halen, vertrok tot dusver alleen Michael Chacon in deze transferwindow. Zeer vermoedelijk wordt Jari Vlak zijn opvolger en komt ook Didier La Torre naar Drenthe. Daarmee lijkt de komst van Sydney van Hooijdonk voorlopig op een laag pitje te zijn gezet.

FC Volendam maakte vrijdagavond melding van de afwezigheid van Vlak voor de Eerste Divisie-topper tegen SC Cambuur, terwijl de Peruaan La Torre (18) eveneens onderweg zou zijn. Hij is transfervrij nadat hij vertrok bij Allianza Lima en volgt daarmee het voorbeeld van zijn landgenoten Miguel Araujo en Sergio Pena, die al onder contract staan bij de Eredivisie-club.

Voorzitter Ronald Lubbers gaat in de clubsite uitgebreid in op de (veranderingen in de) selectie van Lukkien. "We merken nu overal dat iedereen wil meedenken met ons transferbeleid. Dat is prachtig, maar het is niet zo dat we nu pas beginnen", vertelt hij. Over het vertrek van Chacon: "Natuurlijk hadden we Michael graag binnenboord gehouden, hij is een erg bruikbare speler. Maar we hebben besloten het morele aspect zwaarder te wegen. Dit is voor hem een trein die misschien maar één keer voorbij komt. Een topclub uit zijn geboorteland, die kans kun je hem niet ontnemen."

Dat er voorlopig nog geen spelers zijn bijgekomen, dat is slechts een kwestie van tijd. "Vervanging van Michael is niet de hoogste prioriteit, maar daar ligt wel een lijntje uit. Dat zal dan wel een iets meer aanvallende ingestelde speler zijn. Qua kwaliteit zou hij een directe versterking kunnen zijn", aldus Lubbers, die daarmee vermoedelijk doelt op Volendammer Vlak.

Ondanks de laatste plek in de Eredivisie, gaat FC Emmen niets overhaasten op de transfermarkt. "In de eerste week van januari zijn voor clubs als wij vaak geen zaken te doen. De spelers zijn dan nog het duurst. Halverwege januari wordt het qua prijs al wat acceptabeler", legt Lubbers uit. "Je moet nu geen paniekvoetbal gaan spelen, maar je goede verstand gebruiken. (…) Ik ben ervan overtuigd dat wij straks een heel goed elftal hebben staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen