Cambuur onderuit, maar pakt toch weer periodetitel

8 januari 2021, 22:57   Bijgewerkt: 8 januari 2021, 23:23

De topploegen in de Eerste Divisie hebben vrijdagavond punten verspeeld. Koploper SC Cambuur zag de zegereeks van acht duels ten einde komen tegen angstgegner FC Volendam (0-1), terwijl achtervolger Almere City FC vergat te profiteren én daardoor de periodetitel misliep (0-0). NAC Breda kwam met tien man nog tot een gelijkspel tegen Roda JC (2-2).  

SC Cambuur lijkt dit seizoen van iedereen te kunnen winnen, maar met FC Volendam trof het op voorhand al een angstgegner. Vorig seizoen verloren de Leeuwarders namelijk van het elftal van Wim Jonk en in de voorbereiding – weliswaar na de eerste coronabesmetting bij de Leeuwarders – werd het zelfs 0-4 voor Het Andere Oranje. Ondanks dat de bezoekers enkele spelers misten – onder wie de naar FC Emmen vertrekkende Jari Vlak – had Jonk het opnieuw goed voor elkaar.

De goed voetballende formatie van Henk de Jong had weliswaar de overhand, maar creëerde geen hele grote kansen. Nadat beide ploegen een grote kans hadden gemist na foutjes in de opbouw achterin, hadden de Leeuwarders in het tweede bedrijf een overwicht. Maar omdat onder andere Robert Mühren enkele kansen miste, hij raakte bijvoorbeeld de paal, kon Samuele Mulattieri zijn misser van in de eerste helft goed maken. Van dichtbij tekende hij voor de enige goal van de avond, waardoor SC Cambuur – ondanks de tweede periodetitel – met een slecht gevoel achterbleef. 

Almere City FC – FC Eindhoven 0-0

SC Cambuur had de beste papieren op de periodetitel, maar bij een nederlaag had Almere City FC aan één doelpunt genoeg voor de eerste plaats - mits het zou winnen. Mede omdat er in Leeuwarden pas laat een goal viel, had de ploeg in Flevoland maar kort de tijd om die treffer te maken. Dat lukte niet en dus pakt SC Cambuur de 25.000 euro en het Bronzen Schild, al heeft Almere City FC natuurlijk wel het play-offticket op zak, aangezien Cambuur die al heeft vanuit de eerste periode. De Graafschap, dat wel won van Telstar, is de lachende derde van de avond. 

{image[345166][right-half][]}NAC Breda – Roda JC 2-2

Tegen een door corona geteisterd Roda JC, dat onder andere opnieuw hoofdcoach Jürgen Streppel miste, leek NAC Breda ruim een helft op jacht naar een overwinning. Via Mounir El Allouchi stond het na drie minuten namelijk al op voorsprong, maar tien minuten in de tweede helft ging het alsnog mis. Robin Schouten, die deze week bijtekende, maakte hands en kreeg rood. De bal ging op de stip en nadat Kees Luijckx eerst nog miste vanaf elf meter, schoot hij de rebound wel raak. Vier minuten later scoorde Roda JC opnieuw, al kwam de treffer op naam van NAC'er Dion Malone. Uiteindelijk kwam er, naast voor de Twitteraar van de avond op het clubkanaal van NAC, nog een beetje tot reden tot lachen. Mario Bilate zorgde vlak voor tijd voor een punt en ondanks NAC nog op jacht ging naar meer, kwam dat er niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen