'Strootman staat voor (tijdelijk) vertrek bij Marseille'

8 januari 2021, 23:37

Kevin Strootman (30) wordt mogelijk verlost van zijn situatie bij Olympique Marseille. Met het oog op het EK 2021 moet de Nederlandse middenvelder meer aan spelen toekomen dan hij momenteel doet in de Ligue 1 en daarvoor heeft zich een club gemeld: Genoa zou interesse hebben in de diensten van de voormalig PSV'er. De Eindhovenaren profiteren mee bij een transfersom: ze krijgen één procent.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano althans. De interesse is opmerkelijk, aangezien de Italiaanse club recent het contract met Lasse Schöne verscheurde. De nieuwe trainer Davide Ballardini was echter graag met de Deen doorgegaan, maar met hem was al een overeenkomst bereikt voor de komst van Ballardini. De oud-Ajacied was in de eerste seizoenshelft niet eens ingeschreven in de Serie A en zoekt ook een club om vaker in actie te komen met het oog op het eindtoernooi van komende zomer. 

Datzelfde geldt voor Strootman, die gisteravond (donderdag) heel voorzichtig aan Feyenoord werd gelinkt. Dat gerucht werd bovendien ontkracht door Feyenoord Transfermarkt, maar dit nieuws rondom Strootman lijkt een stuk serieuzer. Na Romano kwam namelijk ook Gianluca di Marzio, een andere transferspecialist, met het nieuws op de proppen.

De gesprekken zouden gaan over een permanente overstap voor Strootman, die nog tot liefst 2023 vastligt in Marseille. Dit seizoen kwam hij tot dertien optredens, maar twaalf daarvan als invaller. Omdat hij met het ook op het EK meer in actie moet komen van bondscoach Frank de Boer, zoekt Strootman deze periode een uitweg in Frankrijk. Di Marzio spreekt anders dan Romano overigens wel van een verhuurperiode, zonder optie tot koop, waarbij de Fransen een deel van het salaris blijven betalen. Eerder speelde Strootman in Italië voor AS Roma. 

Lees ook: Oranje-internationals op te pikken richting het EK

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen