Geduld Van de Beek op de proef gesteld: "Dat valt nu wat tegen"

9 januari 2021, 08:46

Het Engelse avontuur van Donny van de Beek verloopt nog niet zoals gehoopt. Op de bank bij Manchester United kwijnt de Nederlandse middenvelder weg. Afgaand op de uitspraken van Ole Gunnar Solskjaer deze week zal het perspectief van Van de Beek ook niet snel veranderen. Toch denkt zaakwaarnemer Guido Albers dat de keuze voor United niet helemaal verkeerd was. 

Van de Beek maakte afgelopen zomer voor 39 miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United. Op Old Trafford is de Nederlandse middenvelder er nog niet in geslaagd een basisplaats te veroveren. Wordt er een belangrijke wedstrijd gespeeld en zijn zijn concurrenten fit, dan moet Van de Beek zich tevredenstellen met hoogstens een invalbeurt.

"Eén basisplaats in een speelweek met drie wedstrijden. Daar gingen we voor dit seizoen. Dat valt nu wat tegen, ja. Het gaat me veel te ver om nu te concluderen dat de keuze helemaal verkeerd is. Dat is te kort door de bocht", vertelt zaakwaarnemer Albers tegenover het Algemeen Dagblad. Ondanks het gebrek aan speeltijd laat de Oranje-international zich niet gek maken. "Donny is heel kalm en vastbesloten, zoals eigenlijk altijd."

Solskjaer gaf deze week aan Van de Beek vooral te zien als een speler voor de toekomst. Oud-speler Dimitar Berbatov vertelde vervolgens mee te leven met Nederlandse middenvelder. "Bruno Fernandes, Paul Pogba, Scott McTominay en Fred staan allemaal voor hem in de pikorde. Zijn zij allemaal beter dan hij? Ik denk het niet. Iedereen kan andere kwaliteiten brengen in het spel. Daarom vraag ik me af wat er aan de hand is. Ik denk namelijk zeker dat hij de ploeg zou kunnen helpen", zei hij.

Ook Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz vroeg zich deze week hardop af waarom United Van de Beek eigenlijk heeft gehaald. "Ze hebben al de beste speler van de competitie op die positie: Bruno Fernandes. (…) Bovendien is er op het middenveld van United geen plaats voor een andere nummer tien. Donny kan ook wel als nummer zes spelen, mits de ploeg compact speelt. Als het veld te groot wordt, moet je hem niet in die rol gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen