Hevige sneeuwval zet streep door wedstrijd Atlético Madrid

9 januari 2021, 10:17   Bijgewerkt: 9 januari 2021, 10:36

De competitiewedstrijd tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao gaat zaterdagmiddag niet door. De Spaanse hoofdstad is bedolven onder een deken van sneeuw, waardoor het vliegtuig met daarin de spelers en technische staf van de bezoekende club vrijdag niet kon landen op luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

Het vliegtuig vloog nog enkele rondjes boven de luchthaven en maakte rechtsomkeert toen duidelijk werd dat het onmogelijk was om te landen. Omdat de Basken er niet in slaagden de reis naar Madrid te maken, is besloten de wedstrijd die om 16.15 uur zou beginnen uit te stellen. Wanneer het duel wordt ingehaald, is nog niet bekend.

De hevige sneeuwval leverde Real Madrid vrijdag ook problemen op. De Spaanse topclub stond enkele uren op vast op de startbaan doordat het vliegtuig niet kon opstijgen vanwege een een sneeuw- en ijslaag op de baan. Enkele uren later vertrok het vliegtuig alsnog naar Pamplona, waar de Madrilenen het zaterdag opnemen tegen Osasuna.

Atlético Madrid is met 38 punten uit vijftien wedstrijden de trotse koploper van de Spaanse competitie. Stadsgenoot Real Madrid volgt op twee punten, maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld. Het FC Barcelona van Ronald Koeman heeft zeven punten minder en is net als Real Madrid al twee keer vaker in actie gekomen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen