Moyes legt uit waarom West Ham het Ajax-bod accepteerde

9 januari 2021, 11:46   Bijgewerkt: 9 januari 2021, 12:39

West Ham United-manager David Moyes heeft voor het eerst gereageerd op het vertrek van Sébastien Haller naar Ajax. De Frans-Ivoriaanse spits maakte vrijdag voor een transfersom van 22,5 miljoen euro de overstap naar de Eredivisie-koploper. Dat West Ham het Amsterdamse bod accepteerde, begrijpt Moyes wel.

"We kregen een bod dat we niet hadden verwacht", reageerde Moyes zaterdagochtend in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Stockport County op het vertrek van Haller. "Hij heeft het geweldig gedaan voor ons en we wensen hem het beste. Het is een goede stap voor hem. Als we het voorstel niet hadden geaccepteerd, hadden we misschien niet weer zo'n bod gekregen."

West Ham United heeft flink verliest gemaakt op Haller. De Londense club nam de spits anderhalf jaar geleden voor vijftig miljoen euro over van Eintracht Frankfurt. Bij The Hammers wist de voormalig FC Utrecht-goalgetter de hoge verwachtingen niet waar te maken. In de Premier League kwam hij tot tien doelpunten in 48 wedstrijden.

Ajax-trainer Erik ten Hag liet vrijdag weten in zijn nopjes te zijn met de komst van Haller. "Het is een echte spits, een box-speler, gevaarlijk in het strafschopgebied. Hij kan goals maken, maar ze ook voorbereiden. Hij is in staat anderen beter te laten functioneren. Een teamspeler die altijd vecht voor de ploeg, het is heel fijn om hem in het team te hebben", zei hij onder meer.

De winteraanwinst van Ajax zal vermoedelijk zondag tegen PSV niet nog niet in de basis starten. Wel is de kans groot dat hij in de topper zijn debuut maakt. "Of hij gaat beginnen of erin komt... ik denk zeker dat hij zondag op het veld gaat komen", vertelde Ten Hag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen