Opwachting bij reserves belooft weinig goeds voor Vlap

9 januari 2021, 12:32

Michel Vlap hoeft niet te rekenen op een basisplaats als RSC Anderlecht zondag de Pro League hervat met een wedstrijd tegen OH Leuven. Vincent Kompany is door het vertrek van Percy Tau en de blessure van Yari Verschaeren op zoek naar een nieuwe spelmaker, maar Vlap moet zaterdag met de reserves mee voor een oefenwedstrijd tegen Lierse Kempenzonen.

Dus is het bijna uitgesloten dat Vlap zondag een basisplaats krijgt van trainer Vincent Kompany. Het zou een flinke tegenvaller zijn voor de Nederlandse aanvallende middenvelder, die na een moeizame eerste seizoenshelft hoopt op een nieuwe kans. Vlap kwam dit seizoen slechts zeven keer in actie voor Anderlecht en scoorde nog geen enkele keer.

"Of iemand speelt, hangt meer van de speler zelf af dan van de trainer", werd Kompany vrijdag geciteerd door Het Nieuwsblad. "Ik heb in mijn kern veel jongens die op bepaalde posities uit de voeten kunnen. Niemand ligt helemaal onderaan de schuif en niemand ligt helemaal bovenaan de schuif. Ik heb iedereen al kansen gegeven en met de juiste ingesteldheid kan iedereen rekenen op nieuwe kansen. We spelen heel veel wedstrijden in januari en gaan iedereen nodig hebben."

Op de situatie van Vlap ging de trainer nog specifiek in. "Wat ik wil zien is werklust, nederigheid en intensiteit. Dat wil ik bij elke speler zien. Dat zijn mijn drie basisprincipes en wie die toepast laat het niveau stijgen. Dan kunnen ze hun talent en de bovengemiddelde techniek tonen die elke Anderlecht-speler bezit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen