'Komst Haller is bewijs dat Ajax geen topspitsen meer levert'

9 januari 2021, 13:18

Wim Kieft ziet het aantrekken van Sébastien Haller als bewijs dat Ajax-opleiding geen topspitsen meer levert. In zijn column in De Telegraaf schrijft de oud-voetballer dat de komst van de spits van West Ham United is ingegeven door paniek.

Ajax maakte vrijdag bekend Haller voor een transfersom van 22,5 miljoen euro te hebben overgenomen van West Ham United. 'Dan hoor ik al zijn voormalige ploeggenoten bij FC Utrecht roepen dat het een wereldspits is, de beste met wie ze gevoetbald hebben. Dat is nogal logisch als je bij FC Utrecht voetbalt. Daar was Zakaria Labyad ook een wereldvoetballer, maar Ajax is voor hem te hoog gegrepen', stelt Kieft.

Kieft heeft Haller 'altijd een goede voetballer' gevonden. De spits kan volgens de columnist ondanks zijn forse postuur goed uit de voeten in de kleine ruimte. 'Belangrijk bij Ajax, want dan word je niet direct afgerekend als je toevallig eens niet meer dan 25 doelpunten maakt. Want kan je als spits niet meevoetballen, dan moet je er bij Ajax minimaal 25 inschieten om iedereen kalm te houden', gaat hij verder.

De komst van Haller lost volgens Kieft een probleem op voor trainer Erik ten Hag. 'Hij hoeft niet langer te schuiven in de voorhoede met Tadic, Labyad of met z'n buitenspelers', weet Kieft, die in de komst van de spits 'het zoveelste bewijs' ziet dat Ajax geen topspitsen meer levert. 'Patrick Kluivert was 25 jaar geleden de laatste, terwijl de club voor die tijd de ene na de andere topspits afleverde.'

Lees ookMoyes legt uit waarom West Ham het Ajax-bod accepteerde

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen