Volgende tik voor Zirkzee: rood na charge op doelman

9 januari 2021, 15:23

Joshua Zirkzee zit in de hoek waar de klappen vallen. Daags nadat Bild bekendmaakte dat de negentienjarige Nederlandse aanvaller uit de eerste selectie van Bayern München is gezet, ontving Zirkzee bij de beloften van de Duitse grootmacht een rode kaart.

De wedstrijd tussen Bayern München II en TSV 1860 München was 27 minuten oud toen Zirkzee naar de kleedkamer werd gestuurd. In een poging de bal te raken, ging de jonge Nederlandse aanvaller hard door op doelman Marco Hiller. De Duitse keeper hield verwondingen aan zijn hoofd over aan de charge, Zirkzee kreeg een rode kaart gepresenteerd.

Bild schreef vrijdag dat Zirkzee zich voorlopig moet bewijzen bij het beloftenteam van Bayern München. Hansi Flick is overtuigd van de kwaliteiten van de aanvaller, maar stoort zich aan de houding van de Nederlands jeugdinternational. Dit seizoen kwam Zirkzee in de Bundesliga nog maar drie keer in actie voor Der Rekordmeister.

In oktober liet Flick zich kritisch uit over Zirkzee. "Talent is niet altijd voldoende. Het is belangrijk om aan jezelf te werken, en dat is wat hij doet. Daar wordt hij ook op afgerekend. Hij heeft de kwaliteiten om in de Bundesliga te spelen, daar zijn we van overtuigd. Maar het gaat ook een beetje om mentaliteit, houding en de absolute wil om te laten zien wat je kunt", zei hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen