Jong Ajax en Helmond Sport blijven steken op remise

9 januari 2021, 15:55

In de enige Eerste Divisie-wedstrijd van deze voetbalzaterdag hebben Jong Ajax en Helmond Sport de punten gedeeld. De eindstand van 2-2 werd al voor rust bereikt. De tweede helft was voor de Amsterdammers, maar een beslissende treffer bleef uit. 

Jong Ajax nam na tien minuten de leiding door een curieus doelpunt van Jaymillio Pinas. Na slordig balverlies van de Brabantse bezoekers kwam de bal via Ar'jany Martha en een al dan niet bewust overstapje van Victor Jensen bij de spits terecht. Hij raakte de bal verkeerd, maar ondanks dat belandde deze wel achter doelman Stijn van Gassel in de verre hoek. 

Een antwoord volgde al vier minuten later via verdediger Dean van der Sluys, dit keer na geklungel achterin bij de thuisploeg. Het leidde een fase in waarin Helmond Sport het dichtst bij de 1-2 was. Pas na een half uur viel deze ook: clubtopscorer Karim Loukili - vorige week nog goed voor een hattrick - tekende voor dit doelpunt. Vlak voor rust wist Jensen een achterstand bij rust te voorkomen. Een goede assist van Pinas schoot hij netjes binnen: 2-2.

Die ruststand zou ook de eindstand blijken. De Ajacieden maakten nog de meeste aanspraak op de winnende treffer, maar zagen verschillende kansen er niet in gaan. In de absolute slotfase waren juist de bezoekers nog een keer dichtbij, maar stond doelman Kjell Scherpen goed in de weg. De nummers dertien en veertien schieten met het gelijkspel niet veel op. Zij blijven voorlopig staan waar ze staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen