Concurrent De Jong steelt met hattrick de show bij Sevilla

9 januari 2021, 16:00

Sevilla heeft zaterdag in een doelpuntrijke wedstrijd Real Sociedad verslagen (3-2). Luuk de Jong zag vanaf de bank hoe zijn concurrent Youssef En-Nesyri met een hattrick uitgroeide tot grote man aan de zijde van de thuisploeg.

De clash in de subtop van de Spaanse competitie begon spectaculair. In het eerste kwartier vielen liefst vier doelpunten. En-Nesyri opende na drie minuten spelen de score, waarna Diego Carlos met een kolderiek eigen doelpunt de stand gelijktrok. De Sevilla-verdediger hoefde niet lang te treuren, want bijna direct na de gelijkmaker maakte En-Nesyri er na knappe individuele actie 2-1 van.

Daar bleef het niet bij in de openingsfase. Alexander Isak, voormalig aanvaller van Willem II, herstelde na dertien minuten het evenwicht door uit een hoekschop de 2-2 te scoren. Direct na rust maakte En-Nesyri zijn derde van de middag en ditmaal kwam Real Sociedad niet langszij.

Als invaller kreeg De Jong nog een paar minuten speeltijd, maar zijn stempel kon hij niet drukken. Omar Rekik en Oussama Idrissi bleven de volledige wedstrijd op de bank bij Sevilla.