Amateurploeg knikkert zwaar gehavend Derby County uit FA Cup

9 januari 2021, 16:10   Bijgewerkt: 9 januari 2021, 16:34

Een geïmproviseerd elftal van Derby County is zaterdagmiddag in de FA Cup uitgeschakeld door amateurclub Chorley FC. Zoals al meerdere Engelse clubs - zoals gisteren ook Aston Villa tegen Liverpool - waren The Rams door enkele coronabesmettingen in de selectie gedwongen om jeugdspelers op te stellen. Dat pakte niet goed uit: de ploeg verloor met 2-0.

Net als de gehele eerste selectie, met daarin ook Nederlanders Kelle Roos en Mike te Wierik, ontbrak ook trainer Wayne Rooney bij de FA Cup-ontmoeting. Zijn taken werden overgenomen door Pat Lyon, de hoofd jeugdopleiding van de club. Hij zag zijn ploeg, bestaande uit Onder 23 en Onder 18-spelers, geen grip op de wedstrijd krijgen.The Rams zetten slechts twee doelpogingen tegenover de negentien van Chorley. De thuisploeg benutte er daarvan twee. Ondanks de omstandigheden werd de zege groots gevierd, zo bleek uit een op Twitter gedeelde video van de amateurclub.

Everton - Rotherham United (1-1, 2-1 na verlenging)

Tegelijk met de wedstrijd van Derby County was ook Championship-ploeg Rotherham United dicht bij een bekerstunt tegen Everton. De B-ploeg van Carlo Ancelotti kwam via Cenk Tosun vroeg op voorsprong, maar in de tweede helft maakte verdediger Matthew Olosunde gelijk. Vlak voor tijd leek Tosun alsnog de matchwinner te worden, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de verlenging die volgde was het invaller Abdoulaye Doucoure die een blamage voor The Toffees wist te voorkomen. 

Overige uitslagen:

Boreham Wood - Millwall FC 0-2

Luton Town - Reading FC 1-0

Norwich City - Coventry City 2-0

Nottingham Forest - Cardiff City 1-0

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen