Jaar durende dramareeks Schalke voorbij na hattrick jeugdspeler

9 januari 2021 – De historisch slechte reeks van Schalke 04 is eindelijk voorbij. Sinds 17 januari 2020 - volgende week een jaar geleden - won de ploeg geen enkele wedstrijd meer. Tot vandaag, want in Gelsenkirchen loodste spits Matthew  Hoppe de hekkensluiter langs Hoffenheim. De wedstrijd eindigde in 4-0; Amine Harit zorgde tien minuten voor tijd voor de laatste goal.

Jaar durende dramareeks Schalke voorbij na hattrick jeugdspeler

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Precies dertig Bundesliga-wedstrijden op rij slaagde Schalke 04 er niet in een overwinning te boeken. In die tijd werden trainers David Wagner en Manuel Baum ontslagen en slaagde ook Huub Stevens er als interim-trainer niet in om die dramatische reeks tot een einde te brengen. Het nieuwe jaar begon voor Schalke 04 met wederom een nieuwe trainer: de Zwitserse Christian Gross. In zijn eerste wedstrijd, vorige week tegen Hertha BSC, ging zijn elftal nog met 3-0 onderuit, maar vandaag wist zijn ploeg het tij te keren.

Des te bijzonderder is dat het uitgerekend een jeugdspeler was die Schalke de overwinning bezorgde waar het zo naar snakte. De pas negentienjarige Amerikaan Matthew Hoppe tekende voor drie van de vier doelpunten. Dat terwijl hij tot voor kort zijn wedstrijden in het tweede elftal van Schalke speelde. Pas sinds eind november zit de jonge spits bij de selectie. Sindsdien speelde hij vier Bundesliga-wedstrijden, waarvan twee als invaller. Daarin scoorde hij nog niet. 

De eerste overwinning in bijna een jaar tijd is een enorme opsteker voor Schalke, dat ondanks dat nog lang niet van de degradatiestrijd af is. De ploeg van Gross klimt echter wel van de laatste plaats af. Schalke staat nu zeventiende met zeven punten, één meer dan de nieuwe hekkensluiter Mainz. Daarnaast is het gat met Arminia Bielefeld (tien punten) en FC Köln (elf) verkleind.

Reacties

Bundesliga

gerelateerd