RB Leipzig loopt kop mis door fors verlies tegen Dortmund

9 januari 2021, 20:29

RB Leipzig heeft zaterdagavond verzuimd om de koppositie te pakken in de Bundesliga. De ploeg van Julian Nagelsmann ging in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Borussia Dortmund, waardoor het niet profiteerde van de nederlaag van koploper Bayern München vrijdagavond. Voor de gasten, bij wie Erling Haaland voor het eerst na zijn blessure weer eens scoorde, betekent het aansluiting bij de bovenste teams. 

Na speelrondes 3, 4 en 5 stond RB Leipzig dit seizoen aan kop van Duitsland en nadat Peter Bosz daar een tijdje had gestaan met Bayer Leverkusen, werd Bayern München uiteindelijk zoals verwacht herbstmeister. Maar de verdedigend instabiele formatie van Hansi Flick ging vrijdagavond onderuit tegen Borussia Mönchengladbach en zette daarmee de koppositie op het spel. Bij een zege op BVB zou de club van Justin Kluivert, die nog altijd niet bij de selectie zat vanwege zijn spierblessure, Bayern passeren.

Maar niet alleen RB Leipzig verkeert in een prima vorm, ook Dortmund is na het ontslag van Lucien Favre weer aan de betere hand. Dat is natuurlijk ook vanwege de terugkeer van topschutter Haaland, die in de weken dat de Zwitserse coach werd ontslagen met een blessure aan de kant stond. Vorige week tegen VfL Wolfsburg bij zijn rentree kwam de Noor nog niet tot scoren, maar tegen RB Leipzig was hij wel weer ouderwets succesvol.

Uit een geweldige tiki-taka-aanval van de bezoekers, was Haaland na zeventig minuten verantwoordelijk voor de tweede treffer van Borussia Dortmund. Jason Sancho was de aangever en de Engelse buitenspeler had een kwartier ervoor zelf de score geopend na een fraai hakje van Marco Reus. Niet veel later zorgde Haaland met zijn tweede goal, opnieuw met Reus als aangever, voor bijna een vernedering van RB Leipzig.

Dat Alexander Sørloth in de absolute slotfase nog voor een eretreffer zorgde namens de formatie van Nagelsmann, zal de kater zeker niet bepaald minder maken. Het zorgt ervoor dat RB Leipzig nog langer moet wachten voor het weer eens aan kop van de Bundesliga kan komen en het maakt het Leverkusen van Bosz ondanks diens remise 'de winnaar' van de bovenste drie ploegen deze ronde. Als Dortmund deze vorm doorzet, dan is het slechts een kwestie van tijd voor het zich ook weer in de titelstrijd meldt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen