Real morst punten in zeer slecht duel tegen Osasuna

9 januari 2021, 23:05

Real Madrid heeft zaterdagavond slechte zaken gedaan in de achtervolging op koploper Atlético. In een erg slechte wedstrijd wist het niet te winnen van Osasuna, de nummer negentien van La Liga. Het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Het debacle begon voor de ploeg van Zinédine Zidane eigenlijk al voor de wedstrijd. Door een sneeuwstorm kon het vliegtuig dat de spelersgroep op hun bestemming moest brengen zaterdagavond niet opstijgen, waardoor de ploeg vier uur in het vliegtuig heeft vast gezeten. De voorbereiding van Real werd ernstig verstoord en de Madrilenen richtten hun frustratie op de bond, die volgens hen wedstrijden had moeten uitstellen.

Het kan echter niet alleen aan de voorbereiding hebben gelegen, dat Real zo slecht voor de dag kwam. In de gehele eerste helft produceerde het tegen de laagvlieger geen enkel schot op doel; na rust was dit er één. Karim Benzema leek na een uur wel voor de openingstreffer te zorgen, maar zag de VAR zijn goal afkeuren. Terecht, want hij stond buitenspel. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel en gezien de verhoudingen op het veld had Real ook niet meer verdiend.

Zuur is het puntverlies zeker, want De Koninklijke raakt zo nog verder achterop op koploper Atlético Madrid, dat met drie wedstrijden minder gespeeld toch een punt voor staat op de stadsgenoot. Ook moet Real naar onder kijken, want het Barcelona van Ronald Koeman wist eerder vanmiddag weer te winnen en komt steeds dichterbij. Duur puntverlies dus voor de nummer twee van Spanje.