Bosz kritisch: "Niet het niveau bereikt van afgelopen 3 maanden"

10 januari 2021, 10:02

Bayer Leverkusen verspeelde zaterdagmiddag tegen Werder Bremen twee punten (1-1), maar was uiteindelijk de winnaar van de speelronde omdat koploper Bayern München en RB Leipzig verloren. Desondanks was Peter Bosz niet tevreden met de remise en het optreden van zijn elftal.

"We hebben niet het niveau bereikt dat we de afgelopen drie maanden soms hebben aangetikt", toonde Bosz zich kritisch over het optreden van Bayer Leverkusen. "Er was geen ruimte voor ons om loopacties in de diepte te maken. En in die kleine ruimtes konden we ook weinig tempo maken. Na de achterstand was het moeilijk voor ons, gelukkig scoorden we nog. Maar we hebben niet goed voetbal laten zien vandaag (zaterdag)."

Bayer Leverkusen voelde ook het gemis van toptalent Florian Wirtz, die rust kreeg van Bosz. "Hij is een beetje overvraagt. We wilden geen enkel risico met hem nemen, omdat hij anders geblesseerd zou kunnen raken. Ik kan nog niet zeggen of hij dinsdag tegen Eintracht Frankfurt in de DFB-Pokal weer van de partij zal zijn", aldus de oefenmeester, die vond dat het echte probleem zaterdagmiddag ergens anders lag.

"Onze kracht is normaal de snelheid op de vleugels, maar de Werder-verdedigers waren de baas op de flanken. Uiteindelijk heb ik de spelers opgedragen om de ballen hoog voor te geven in de zestien, daar hebben we met Patrik Schick een kopsterke spits staan", zei Bosz, die de zomeraanwinst ook de gelijkmaker zag maken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen