Jørgensen blij met doelpunt en hoopt dat Ajax verliest van PSV

10 januari 2021 – Nicolai Jørgensen hoop dat de kraker tussen Ajax en PSV zondagmiddag wordt gewonnen door laatstgenoemde. De spits, die tegen Sparta Rotterdam het tweede doelpunt van de middag voor zijn rekening nam namens Feyenoord, ziet de Amsterdammers graag verliezen. Tevens ging hij in op zijn concurrentiestrijd met Lucas Pratto. 

Jørgensen blij met doelpunt en hoopt dat Ajax verliest van PSV

Dat zei hij tijdens de persconferentie desgevraagd over de absolute kraker van later deze middag. Omdat Feyenoord won, is het lekker kijken voor de Rotterdammers. "Het was fijn om in te vallen en een doelpunt te maken", zei Jørgensen over zijn bijdrage zondagmiddag. "Ik ben altijd blij als ik het team kan helpen. Dit is een goede start van het nieuwe jaar."

Zijn goal maakte Jørgensen als invaller, omdat Lucas Pratto een kans in de basis kreeg van Dick Advocaat. "Het is alleen maar goed om concurrentie te hebben", vond de Deen over zijn rivaal. "Hij speelde wat ongelukkig, maar hij is een hele sterke gozer. Zijn komst is goed voor het team, dit is voetbal. De beste zal spelen en dit motiveert om het beste in me naar boven te halen."

Berghuis blij voor Jørgensen
Aanvoerder Steven Berghuis was ook blij met de goal van de Deen. "Ik gun het hem heel erg en het team ook. Het was een belangrijke goal", zei de captain van de Rotterdammers tegenover ESPN. "Als je iemand met zijn kwaliteit kan inbrengen, dan weet je dat je een goede selectie hebt. Leuk voor hem, goed voor ons."

Met de komst van Lucas Pratto en het leeglopen van de ziekenboeg, heeft Feyenoord weer meer opties, zo merkt Berghuis. "Je ziet iedereen weer op de training staan", aldus de aanvaller. "Dat geeft een lekker gevoel. De groep is groter, je kunt met elkaar aan dingen werken. De concurrent neemt toe en dat is goed voor de onderlinge selectie."

Feyenoord

gerelateerd