Dramatisch Heerenveen ook slachtoffer van Ultee-reeks

10 januari 2021, 16:23

Fortuna Sittard heeft de fraaie reeks onder Sjors Ultee zondagmiddag een knap vervolg gegeven. De Limburgers boekten door een goede eerste helft een uitstekende overwinning in het Abe Lenstra Stadion, door goals van Ben Rienstra, George Cox en Zian Flemming. De voorsprong kwam, ondanks een treffer van Henk Veerman, niet meer in gevaar. Daardoor zet Fortuna de opmars omhoog voort en blijven de Friezen maar kelderen. 

Heerenveen begon zonder trainer Johnny Jansen op de bank aan het duel met Fortuna. De oefenmeester keek de wedstrijd thuis vanwege een positieve coronatest, maar zal absoluut niet blij zijn geweest met de prestaties van zijn ploeg, die onder andere Sherel Floranus moest missen - vermoedelijk eveneens vanwege corona. 

Het had een wake-up-call moeten zijn voor de thuisploeg dat 2020 had besloten met zeven wedstrijden zonder overwinning, maar na de treffer van Rienstra was Heerenveen compleet de kluts compleet kwijt. George Cox kopte vier minuten later de 0-2 achter Erwin Mulder. De back stond volledig vrij in het strafschopgebied en liet de Heerenveen-keeper kansloos.

Het ging van kwaad tot erger voor de thuisploeg, die door Jansen's afwezigheid letterlijk en figuurlijk stuurloos was. De 0-3 van Zian Flemming vatte het spel van Heerenveen perfect samen: een matige vrije trap van de kant van Fortuna leek een simpele prooi voor Mulder, die uit zijn doel kwam. Het ging echter mis in de communicatie met centrale verdediger Pawel Bochniewicz, die zijn keeper in de weg liep. De bal viel voor de voeten van Flemming, die deze vanaf een meter of zestien tegen de touwen schoot.

Vanuit het niets bracht Heerenveen de spanning ongeveer twintig minuten voor tijd tóch terug in de wedstrijd. Joey Veerman zorgde er met een van zijn eerste goede acties van de middag voor dat Henk Veerman op kon duiken voor Van Osch. De Heerenveen-spits twijfelde niet en ramde de bal achter de Fortuna-keeper. Genoeg voor een comeback was het niet: Fortuna ging er, op basis van het spel, met een terechte overwinning vandoor. Het was een collectieve offday van Heerenveen, dat vooral verdedigend dramatisch oogde

Door de overwinning heeft Fortuna dertien punten behaald uit de laatste vijf wedstrijden. Het levert de ploeg van Ultee een keurige twaalfde plaats op in de Eredivisie: hoelang duurt de reeks onder de caoch nog voort. Heerenveen blijft voor de achtste wedstrijd op rij zonder zege en ziet het rechterrijtje naderen. 

Opstellingen en beoordelingen*:

sc Heerenveen: Erwin Mulder 3,5; Hamdi Akujobi 4,5, Pawel Bochniewicz 3,5, Jan Paul van Hecke 4,5 (60. Ibrahim Dresevic 5,5), Lucas Woudenberg 4; Rodney Kongolo 4 (87. Rein Smit -), Joey Veerman 4, Siem de Jong 4,5 (60. Rami Hajal 5,5); Mitchell van Bergen 4,5 (74. Oliver Batista Maier -), Henk Veerman 4,5, Benjamin Nygren 4,5 (46. Arjen van der Heide 5,5)

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 6,5; Lazaros Rota 7, Martin Angha 6,5, Roel Janssen 6, George Cox 7; Tesfaldet Tekie 6,5, Ben Rienstra 8, Zian Flemming 7,5; Lisandro Semedo 7 (80. Jorrit Smeets -), Sebastian Polter 7, Emil Hansson 6,5 (90. Arian Kastrati -)

Man of the Match: Ben Rienstra

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen