Ziyech belangrijk bij Chelsea, fraaie City-goals en blamage Leeds

10 januari 2021, 16:24

Chelsea en Manchester City hebben zich zondag eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de FA Cup. Zonder zich overmatig in te spannen wonnen de Premier League-giganten met ruime cijfers van respectievelijk Morecambe en Birmingham City. Leeds United blameerde zich tegen Crawley Town, dat uitkomt op het vierde Engelse niveau.

Chelsea - Morecambe 4-0

Met Hakim Ziyech als basisspeler kende Chelsea in de derde ronde van de FA Cup geen moeite met Morecambe, dat uitkomt in de League Two, het vierde niveau van Engeland. De score op Stamford Bridge werd geopend door Mason Mount, die van ruim twintig meter raak schoot. Ziyech stond aan de basis van de 2-0. Met een indraaiende bal vond hij Kai Havertz, die op zijn beurt Timo Werner bediende. Van dichtbij maakte de Duitser zijn eerste doelpunt in ruim 800 minuten. Callum Hudson-Odoi maakte vijf minuten na rust aan alle twijfel een einde door een prachtige pass van Ziyech te promoveren tot doelpunt. Kai Havertz deed vlak voor tijd ook een duit in het zakje.

Manchester City - Birmingham City 3-0

In het Emirates Stadium hoefde Manchester City niet diep te gaan om de vierde ronde van de FA Cup te bereiken. Door drie prachtige doelpunten voor rust werd Birmingham City opzij gezet. De eerste van de middag werd gemaakt door Bernardo Silva. Met een volley binnen het strafschopgebied liet hij de doelman van de tegenstander kansloos. Ook de 2-0 was van grote schoonheid door subliem voorwerk van Riyad Mahrez en Kevin De Bruyne. Silva stond wederom aan het einde van de aanval. Phil Foden maakte er na een halfuur met een afstandsschot 3-0 van, wat tevens het laatste doelpunt was.

Crawley Town - Leeds United 3-0

In tegenstelling tot Chelsea en Manchester City bleek de derde ronde van de FA Cup het eindstation voor Leeds United. Met Pascal Struijk in de basis blameerde het team van trainer Marcelo Bielsa zich tegen Crawley Town. De League Two-club hield Leeds in de eerste helft op 0-0 en sloeg in de tweede helft drie keer toe. Struijk was halverwege de wedstrijd al gewisseld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen