Ten Hag verklaart keuze voor Labyad: "Lopers nodig"

10 januari 2021, 16:44

Erik ten Hag en Ajax maken zich klaar voor de eerste topper in de Eredivisie. Om 16.45 uur ontvangen de Amsterdammers concurrent PSV. Ten Hag kiest ervoor om nieuweling Sebastién Haller vanaf de bank te laten beginnen en Zakaria Labyad in de punt van de aanval te posteren.

Ondanks de transfersom van 22,5 miljoen euro, begint Haller vanmiddag op de bank. "Het was een heel hectische week voor hem, met een overstap die snel is beklonken", verklaart Ten Hag zijn keuze voor de camera van ESPN. "Hij gaat wel snel komen, maar niet per se vandaag. Hij kan zeker in actie komen, anders had ik hem niet in de groep opgenomen. Maar de andere jongens weten precies wat ze moeten doen."

Een van die jongens is Zakaria Labyad, die als nummer negen fungeert. Dusan Tadic begint aan de linkerkant. "Ik wil lopers vanaf het middenveld, daarom start Quincy Promes achter de spits. Hij en Zakaria zullen elkaar aflossen als spits, ook om verwarring bij de tegenstander te veroorzaken." Ten Hag geeft aan dat hij zich met zijn ploeg niet gaat aanpassen op PSV. "Zeker niet. Natuurlijk houden we rekening met de kracht van PSV, maar we gaan uit van onze eigen kwaliteiten."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen