Overmars over komst van Haller: "Goed gevoel over"

10 januari 2021, 16:52

Ajax-directeur Marc Overmars is blij met aanwinst Sébastien Haller. De sterke Fransman kwam deze week over naar de Amsterdammers, mede vanwege de blessures van Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Bian Brobbey. Toch weigert de directeur voetbalzaken de transfer af te doen als paniekvoetbal.

"Vier jaar geleden heb ik hem geprobeerd te halen en afgelopen zomer hebben we ook geïnformeerd", legt Overmars uit. "Toen had West Ham United hem maar een half jaar geleden gehaald en lieten ze hem niet gaan. Ze wilde het eerst nog aankijken." Dat hij in de Premier League niet slaagde, is volgens Overmars geen reden voor Ajax om hem niet te halen.

"Het systeem daar is een stuk moeilijker. Je speelt meer op de middellijn. Tadic scoorde in Engeland drie goals in een jaar en het jaar erna 25 bij ons", zei de directeur voetbalzaken. "Bij ons speel je dertig meter verder vooruit. Beide spelers hebben niet echt een actie op snelheid. Als je in de Premier League de middellijn overkomt staan er drie beren van verdedigers. Dus ik heb er een goed gevoel over."

Vertrekkende spelers bij Ajax

Overmars, die liet doorschemeren dat Ajax ook nog drie andere opties had voor de spitspositie, hintte ook naar het vertrek van enkele spelers. "Jullie weten niet wat er komende maand gaat gebeuren op de transfermarkt", liet hij ruimte voor speculaties van een vertrek van Ajacieden. De kans dat Ajax nog meer spelers gaat halen, achtte hij 'bijzonder klein'. Dat betekent niet dat er geen werk meer is voor Overmars, die onder andere het contract van Brobbey wil verlengen.

"We hebben zeker nog geen afscheid van hem genomen. Ik hoop absoluut dat hij bijtekent, want hij heeft alles in zich om te slagen. Hij loopt hier al tien jaar rond, ik geloof absoluut dat er een toekomstmatch is", sprak Overmars klare taal over het achttienjarige talent, dat vooralsnog zijn contract niet wil verlengen in de Johan Cruijff Arena.

Verder ging Overmars nog kort in op de eerste seizoenshelft van de Amsterdammers. Volgens hem waren de vele blessures, onder andere van Mohamed Kudus, de reden tussen Champions League en Europa League bij Ajax. Nationaal is hij bijna tevreden. "Alleen thuis tegen FC Twente verliezen, dat had niet gemogen. Willem II-uit kun je een keer gelijkspelen en FC Groningen-uit hadden wij het vroeger ook lastig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen