Fries debuut De Jong valt in het water: "Ik moet meer brengen"

10 januari 2021, 17:56

Siem de Jong had zich zijn rentree in de Eredivisie anders voorgesteld. Het debuut van de 31-jarige aanvallende middenvelder voor sc Heerenveen viel in het water door een pijnlijke 1-3 nederlaag tegen Fortuna Sittard.

Heerenveen pikte De Jong onlangs transfervrij op bij het Amerikaanse FC Cincinnati. Bij de herstart van de Eredivisie tegen Fortuna startte de routinier direct in de basis. "Ik ben blij om weer terug te zijn in Nederland, maar teleurgesteld over het eerste resultaat", begint De Jong voor de camera van ESPN.

"In het eerste kwartier stonden we redelijk goed. We hadden ze onder druk en creëerden goede kansesn. Daarna viel de goal en kregen zij meer grip. Bij ons zakte het toen even weg. Zij waren heel effectief en scoorden drie goals", analyseert De Jong de eerste helft.

De Jong slaagde bij zijn Friese debuut niet in zijn stempel te drukken. "Ik moet meer brengen", erkent hij. "Daarin moeten we als groep ook groeien. De groep moet mij ook leren kennen. Er is een goed plan gemaakt met de staf en fysiektrainers, dus daar heb ik vertrouwen in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen