Ten Hag: "Dan kan de nummer twee het niet bijbenen"

10 januari 2021, 20:02

Erik ten Hag kan leven met het 2-2 gelijkspel van Ajax tegen PSV, maar is van mening dat zijn ploeg meer verdiende. Over het eerste deel van de wedstrijd, waarin de Amsterdammers twee doelpunten om de oren kregen, is de trainer vanzelfsprekend ontevreden. Hoe zijn ploeg vervolgens de rug rechtte, stemt hem daarentegen wel tevreden.

"Het is duidelijk dat we heel matig aan de wedstrijd beginnen. We maken een paar foutjes die direct worden afgestraft. Dan kan het heel lastig worden tegen PSV", begint Ten Hag zijn analyse voor de camera van ESPN. "Ik moet mijn ploeg een groot compliment maken voor de manier waarop zij de rug hebben gerecht, zich in de wedstrijd hebben gevochten en uiteindelijk de wedstrijd gekeerd hebben."

Kan Ten Hag uiteindelijk leven met het 2-2 gelijkspel? "Als je zo vroeg met 0-2 achterstaat en het wordt uiteindelijk 2-2, dan kun je dat zo zeggen. Maar ik moet er gelijk bij zeggen dat na een halfuurtje de wedstrijd volledig voor ons was. Op basis van kansen hadden we de wedstrijd gewoon moeten winnen."

Ajax speelt deze maand nog tegen onder meer FC Twente, Feyenoord en AZ. Wat heeft Ten Hag van deze wedstrijd geleerd? "Dat deze ploeg karakter heeft en dat we met lef moeten spelen. Als we dan een bepaalde intensiteit op de mat kunnen leggen, zie je dat de nummer twee in Nederland het niet kan bijbenen. Dat moeten we vasthouden."

Haller

Over het debuut van recordaankoop Sébastien Haller is de trainer tevreden. De Frans-Ivoriaanse spits kreeg als invaller een helft speeltijd en leek al na vijf minuten zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst te maken. De VAR gooide echter roet in het eten.

"Hij maakt gelijk een goal die ongelukkig wordt afgekeurd. Je kunt over hem doorvoetballen. We moeten gaan leren hem te benutten. Bij de 2-2 zag je al hoe belangrijk hij daar is. Zo gaat hij heel belangrijk voor ons worden", aldus Ten Hag, die nog steeds achter zijn keuze staat om niet met Haller te starten. "Dan hadden we ook achter kunnen komen, want dat heeft niks te maken met de spits."

Ongeschonden

De spelers van Ajax zijn, zoals het nu lijkt, ongeschonden uit de wedstrijd tegen PSV gekomen. "Het eerste inzicht is dat het allemaal goed is gegaan. Ze zijn tot het gaatje gegaan, maar fit genoeg om de volgende wedstrijd weer te starten", aldus Ten Hag, die Nicolás Tagliafico met een hoofdwond zag uitvallen. "Hij speelde ongelooflijk goed. Een groot compliment voor Nico. Bij die twee goals, hoe hij daar duelleert, dat is een voorbeeld voor anderen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen