Veltman en Pröpper pas na strafschoppen langs vierdeklasser

10 januari 2021, 23:31

Brighton & Hove Albion heeft zich na strafschoppen bespaard van een blamage. De Premier League-club trad in de FA Cup aan tegen vierdeklasser Newport County, dat knap een verlenging afdwong. Daarin waren de Seagulls uiteindelijk het best: Brighton won de penaltyreeks met 3-4 en bereikte de volgende ronde.

Brighton kent sowieso al een lastig seizoen. De middenmoter van de laatste jaren verkeert deze jaargang in degradatiezorgen. Met de zeventiende plaats staat het nog nipt boven de degradatiestreep. Ook tegen Football League Two-club Newport County lukte het niet om de zure smaak van de laatste weken weg te spoelen. Op aangeven van invaller Davy Pröpper kwam Brighton weliswaar in blessuretijd op voorsprong, maar in minuut 94 trok Newport de stand gelijk. Adam Webster schoot de bal onhandig tegen de eigen touwen.

Brighton, waar Alireza Jahanbakhsh in de basis begon en Joël Veltman in de verlenging binnen de lijnen kwam, slaagde er in de verlenging niet in een strafschoppenserie te voorkomen. In de loterij trok Brighton uiteindelijk aan het langste eind, mede door een benutte penalty van Davy Pröpper. De Nederlandse middenvelder hielp zijn ploeg daarmee aan een uiterst zwaarbevochten plek in de vierde ronde.