Van Hanegem looft Antony: 'Hij heeft werkelijk alles'

11 januari 2021, 07:58

Willem van Hanegem heeft tijdens de kraker in de Johan Cruijff ArenA genoten van buitenspeler Antony. De Braziliaan maakte de tweede goal van Ajax tegen PSV en De Kromme vond hem sowieso een sterke wedstrijd spelen, al was onder andere trainer Erik ten Hag kritisch op diens optreden. 'Feyenoord moet zondag naar de Arena en ik vraag me af hoe ze die gozer aan banden gaan leggen.'

Dat schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Wel vond hij dat Antony meer hulp had moeten krijgen van zijn teamgenoten. 'Ik zag zijn medespelers gisteren in de topper tegen PSV voortdurend de ruimtes rond hem zo klein maken. Mazraoui speelde te vaak dichtbij hem. Ze maakten het hem eerder moeilijk dan makkelijk', zag Van Hanegem. 

'Ik vroeg me af waarom, want die jongen heeft werkelijk alles. Hij kan in de kleine ruimte passeren en hij heeft startsnelheid. Na rust kreeg hij de ruimte wel en toen was hij echt met afstand de beste speler op het veld. Dat zie je op de training toch dagelijks?', vraagt hij zich hardop af over de Braziliaan, die ook kritische geluiden te horen kreeg over zijn optreden.

Lees ook: Van Basten kraakt Antony: "Niet zo goed als wordt gedacht"

Overigens vond Van Hanagem dat Ajax overall sowieso beter was dan PSV. 'Die ploeg begon wel sterk, pakte een 0-2 voorsprong, maar gaf de teugels zomaar uit handen. Dat verbaasde mij. Ze zakten wel heel erg ver in. Vroeger noemden ze dat countervoetbal, maar tegenwoordig is het hip en praten ze over 'toeslaan in de omschakeling'', aldus De Kromme.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen