ErediVisie: Jeejden, de Bero is los en survival of the fittest

11 januari 2021, 12:03   Bijgewerkt: 11 januari 2021, 14:54

Het kalenderjaar 2021 is los! De Eredivisie werd afgetrapt door RKC Waalwijk en ADO Den Haag, met Ajax - PSV als heerlijke topper en fraaie kers op de taart. Het was dan ook smullen dit weekend, met name voor het duel in de Johan Cruijff ArenA. Maar er gebeurde meer dit weekend en zoals altijd zet FCUpdate.nl de opvallendste zaken op een rijtje in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.

The survival of the fittest

Roger Schmidt werd door menigeen bekritiseerd op zijn wisselbeleid dit seizoen. Máár, zo beweerden de voorstanders, de selectie van PSV is enorm fit. Ajax had op voorhand weliswaar meer blessures, maar Schmidt moest Cody Gakpo én Donyell Malen voortijdig wisselen met pijntjes én Mario Götze, die PSV flair aan de bal had moeten geven, ontbrak ook. Bovendien gaf het niet voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de tweede helft nog compleet uit handen. Er kwam geen winnaar, maar op de vraag welke ploeg nou daadwerkelijk fitter is, Ajax of PSV, krijgen we wellicht in het restant van januari antwoord. Er wacht voor beide clubs namelijk nog een moordend schema: wie is daar fysiek het best tegen bestand? 

{image[345264][right-half][]}Jeejden Ooserwolde

Van FC Twente wordt gezegd dat het een groot huurlingenleger is, toch werd er afgelopen zomer ook één speler vastgelegd: Gijs Smal. In de Eerste Divisie was hij als aanvallende linksachter een absolute suprise en in Enschede, dat hij verkoos boven Zwolle, wilde hij een niveautje hoger doorbreken. Jayden Oosterwolde is de reden dat dát vooralsnog niet gelukt is. De negentienjarige back is een vreemde eend in de bijt, want hij is geen huurling, maar een zelfopgeleid talent. Ron Jans was onder de indruk van de vriendelijke beer, die alleen twee potjes miste vanwege een blessure. Met één goal en drie assists is hij de verrassing bij de verrassing van dit seizoen. Voordeel is dat hij, anders dan de huurlingen, ooit wel een leuke transfersom kan opleveren voor de Tukkers. Jeej! 

De Bero is los

Op Het Kasteel waren alle ogen gericht op de beer van Feyenoord, maar bij Vitesse greep alleen een beer de hoofdrol: en wel Matus. De onverzettelijke middenvelder van de Arnhemmers blinkt uit in keihard werken, maar grossierde de laatste maanden ook in het missen van kansen. Zijn laatste treffer dateerde alweer van september 2019 tegen Fortuna Sittard. Onder Thomas Letsch stond de Slowaak nog droog, maar eindelijk heeft hij zijn rekening geopend en direct met een dubbelslag. Eerstgenoemde goal was nog enigszins gelukkig en kreeg hij dan ook pas na het duel op zijn naam, maar de tweede goal was wel fraai. Met zijn goals hielp hij Vitesse bovendien aan de overwinning, waardoor de Arnhemmers bovenin blijven staan. 

{image[345230][left-half][]}Het kan Friezen, het kan dooien

Aan wat voor een seizoen is sc Heerenveen bezig? Daar kan waarschijnlijk pas na dit seizoen antwoord op worden gegeven. Want was de voorbereiding dramatisch, opende de ploeg van Johnny Jansen krankzinnig goed en stond het zelfs even aan kop van de Eredivisie. Maar na de 1-4 zege op Sparta Rotterdam op 1 november (!) vorig jaar werd er niet meer gewonnen. Een punt tegen PSV was het hoogtepunt, maar na inmiddels drie nederlagen op rij is de vorm van de voorbereiding weer terug bij het nu door corona geplaagde elftal van Jansen. Een ongeluk komt nooit alleen en Heerenveen had voor januari al acties aangekondigd op de transfermarkt en er werden met onder meer Siem de Jong al drie spelers gehaald, want aanwinsten lijken inderdaad nodig. De komende duels met RKC Waalwijk en VVV-Venlo zijn opeens heel belangrijk. Hoe het afloopt is moeilijk te zeggen, in Heerenveen kan het dit seizoen keihard Friezen, maar ook enorm dooien.

Stembandblessure voor Danny Simeone

En dan nog even dit...

Lutsharel Goaltruida

FOX Sports nog online

Reijnders versus Reijnders

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen