Janmaat direct van grote waarde: "Zo gedreven, zo fanatiek"

11 januari 2021, 10:54

Met Daryl Janmaat in het hart van de defensie greep ADO Den Haag afgelopen weekend een belangrijke overwinning in de Eredivisie. Er werd met 0-1 gewonnen bij RKC Waalwijk. Trainer Ruud Brood looft de inbreng van routinier Janmaat, die zelf ook blij is om terug te zijn.

Janmaat speelde veertien maanden geleden voor het laatst een wedstrijd, voor Watford. Om zaterdag weer te spelen, was voor hem dan ook even wennen. Zeker ook omdat hij in het hart van de defensie werd opgesteld. "Ik denk dat ik wel redelijk goed stond. Het was even wennen, ook om centraal achterin te spelen. Maar als ik gewoon fit ben, kan ik nog goed mee", zegt de 31-jarige verdediger tegen het Algemeen Dagblad.

Dat vindt Brood ook. "Ik ben echt blij dat hij bij ons blijft", zei de trainer. "Hij is zo gedreven, zo fanatiek. Hij is een voorbeeld, heeft niet voor niets op hoog niveau gespeeld. Door de dingen die hij doet zie je de jonge jongens denken: wat gebeurt hier? Dat heb je nodig. Daarom hebben we hem ook aanvoerder gemaakt. Ik vroeg hem of hij daar fit genoeg voor was, omdat we niet elke week willen switchen. Hij zei: 'Trainer, ik pak mijn verantwoordelijkheid, ik sta er'."

Brood vindt het mooi om te zien dat Janmaat de talenten bij de hand neemt. "Door Daryl krijgen de jonge jongens een gezicht." Door de winst is ADO naar plaats zestien in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen