Advocaat blij met opties, Jørgensen ziet mooie concurrentiestrijd

11 januari 2021, 11:18

Dat Dick Advocaat bij Feyenoord eindelijk iets te kiezen heeft, doet de trainer deugd. Tegen Sparta Rotterdam kon de coach in de slotfase nog Nicolai Jørgensen en Ridgeciano Haps in het veld brengen en dat is volgens de trainer een luxe. Het zijn fijne keuzes voor de trainer richting de Klassieker van zondag.

Advocaat koos ervoor om Lucas Pratto direct een basisplaats te geven. De spits raakte de paal, maar scoorde niet. Toch maakte de 32-jarige Argentijn een goede indruk. "Pratto was echt bezig. Ik vind dat hij het voor een eerste keer goed heeft gedaan'', zei Advocaat tegen het Algemeen Dagblad. De oefenmeester had ervaren spelers op de bank zitten en dat was fijn voor de trainer.

De coach bracht Jørgensen in het veld, en die maakte de 0-2. "Toen Pratto vermoeid leek, was het: Jørgensen om de bal vast te houden of Linssen, die meer werklust toont. En bij Linssen of Haps koos ik voor de snelheid van Haps. Die afwegingen kan ik nu maken. Zo hoort het ook bij een grote club. Dat ik spelers moet teleurstellen, dat is dan maar zo. Daar heb ik niet zoveel problemen mee", zegt de oefenmeester.

Jørgensen

Nu Jørgensen en Pratto beide inzetbaar zijn, wordt het afwachten wie de strijd om de spitspositie gaat winnen. De Deen hoopt dat hij zijn basisplaats terugkrijgt, maar snap het ook als de Argentijnse aanwinst de kans krijgt.  "Ik weet niet wat de trainer gaat doen'', sprak de Deen, die zijn tweede goal van het seizoen maakte. "Ik ben blij met mijn doelpunt. Pratto is nieuw bij Feyenoord. Hij is duidelijk een goede spits, een tank. Hij heeft het tegen Sparta goed gedaan en ik denk dat het een beetje oneerlijk zou zijn als hij maar één wedstrijd de kans krijgt als basisspeler. We moeten het maar samen uitvechten. Concurrentiestrijd is goed voor voetballers, daar ben ik van overtuigd.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen