Vitesse kan bovenaan komen: "We gaan niet dagdromen"

11 januari 2021, 14:00

Als Vitesse dinsdagavond wint van FC Utrecht, dan komt het in punten gelijk met koploper Ajax. De Arnhemmers begonnen goed aan het nieuwe jaar met een overwinning op Heracles Almelo. Thomas Letsch heeft vertrouwen in zijn team, maar is ook waakzaam.

"Als we winnen, hebben we gewoon een wedstrijd meer gespeeld", zegt Letsch tegen De Gelderlander. Hij weet dat de concurrentie de komende periode vaak tegen elkaar speelt. "Dat is dan mooi. Ik kan dan alleen thuis in de sofa gaan zitten en kijken wat de concurrentie doet. Iedereen zegt nu dat wij een makkelijker programma hebben dan de concurrenten. Maar we spelen tegen FC Utrecht. Die club heeft dit seizoen pas drie keer verloren."

Letsch weet dat het niet normaal is voor Vitesse om te winnen van Utrecht. "Die club werkt met een groter budget dan Vitesse", zegt Letsch. "Ze hebben daar in de zomer flink geïnvesteerd. Er staat gewoon een uitstekend team. Dus wacht ons een hartstikke zware klus. Ze hebben Simon Gustafson en Gyrano Kerk. Dat zijn topspelers in de Eredivisie. Ik ga daarom niet dagdromen."

Letsch sluit dan ook niet uit dat Utrecht zich nog hoger gaat melden op de ranglijst. "Wij hebben alles in eigen hand. Als we nu winnen, wordt de afstand groot. Die groeit dan naar zeventien punten. Dat haalt Utrecht niet makkelijk meer in, ook al zijn we nog niet eens halverwege het seizoen. Maar ik vind Utrecht nog altijd een grote concurrent voor Europees voetbal."

Fans van Vitesse kunnen vaststellen dat Vitesse bij winst op de gedeelde eerste plek kan komen. Letsch wil echter niet dat zijn ploeg naast de schoenen gaat lopen. "Ik ben waakzaam. Wij moeten elke keer weer op onze top zijn. Dan kúnnen we bovenin mee blijven doen. Een slechte start, zoals tegen Heracles, kunnen we tegen Utrecht niet gebruiken. Ik kijk vervolgens niet verder. Ik praat hier met niemand over de term Tabellenführer. De koppositie staat hier niet op het spel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen