Presidentsverkiezingen Barça: de eerste afvallers zijn bekend

11 januari 2021, 16:06   Bijgewerkt: 15 januari 2021, 12:03

Van de negen kandidaten in de presidentsrace van FC Barcelona zijn er nog maar vier over. Om op 24 januari aan de verkiezingen deel te nemen, moeten de kandidaten deze maandag ten minste 2.257 handtekeningen aanleveren. Agusti Benedito, Pere Riera, Jordi Farré, Lluis Fernández Ala en Xavi Vilajoana slagen daar volgens Spaanse media niet in.

Dus blijven er nog vier kandidaten over die Josep María Bartomeu kunnen opvolgen als voorzitter van FC Barcelona. Joan Laporta, Victor Font, Toni Freixa en Emili Rousaud gaan over twee weken de strijd met elkaar aan. Laporte en Font worden gezien als de grootste kanshebbers om de vacante positie in te vullen.

Messi

Laporta, de grootste kanshebber van allemaal, heeft het overtuigen van Lionel Messi om zijn aflopende contract te verlengen topprioriteit gemaakt. De Argentijnse superster loopt komende zomer gratis de deur uit als Barça er de komende maanden niet in slaagt zijn verbintenis te verlengen. "Mijn wens is om het 125-jarige jublieum in het nieuwe Camp Nou met Leo kunnen vieren", aldus Laporte in een interview met Goal.

Het vernieuwde Camp Nou moet in 2024 klaar zijn. Aan het einde van dat jaar viert Barça zijn 125-jarig bestaan. Messi zou dan al 37 jaar zijn. Laporte is ervan overtuigd dat hij degene is die de Argentijn kan overtuigen langer te blijven. "Want ik vertel de waarheid en ben degene met de meeste ervaring en vastberadenheid, evenals de meest geloofwaardige kandidaat als je het mij vraagt. Het vervult me met trots dat hij me vertelt dat ik al zijn beloften waar heb gemaakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen