Zidane: "Materazzi beledigde moeder en zus"

12 juli 2006, 20:12

Zinedine Zidane heeft, drie dagen na de WK-finale van Frankrijk tegen Italië, zijn excuses aangeboden voor de kopstoot die hij uitdeelde aan Marco Materazzi. De Franse balvirtuoos kreeg in de extra tijd van de eindstrijd rood omdat hij de Italiaan op schandalige wijze naar de grond werkte.

Op aanwijzing van de vierde official werd Zidane, die bezig was aan de laatste wedstrijd van zijn loopbaan, uit het veld gestuurd. Zidane verklaarde woensdag voor de Franse tv-zender Canal+ dat Materazzi zijn moeder en zus met "persoonlijke en harde woorden" beledigde. Dat praat zijn actie echter niet goed, benadrukt Zidane.

{image[245816][right-half][wereldbeker]}Volgens Zidane beledigde Materazzi hem meerdere malen. "Ik probeerde niet te luisteren maar hij bleef ze maar herhalen. Ik wil er nu eerlijk en open over zijn omdat het op televisie gezien is door twee of drie miljard mensen, onder wie miljoenen kinderen." 

Zidane vertelde ook dat hij besefte dat het zijn laatste wedstrijd was. "Ik wist dat het mijn laatste duel was en dat er nog maar tien minuten te spelen waren. Maar zulke dingen gaan erg snel. Ik ben een man, vóór al het andere."

Overigens zei Zidane ook dat hij geen spijt heeft van zijn actie. Wel hoopt hij op vergeving. "Ik vraag vergeving aan alle kinderen die mij hebben gezien", aldus Zidane. "Er was geen excuus voor wat ik heb gedaan."

FIFA-president Joseph Blatter liet woensdag weten dat Zidane door deze actie wellicht zijn Gouden Bal moet inleveren. Zidane moet voor de tuchtcommissie verschijnen. Blatter: "Als uit dat onderzoek duidelijk naar voren komt dat hij tegen alle sportethiek in heeft gehandeld, moet de FIFA ingrijpen. Dat is onze verantwoordelijkheid, hoewel de uitverkiezing van de meest waardevolle speler van het WK eigenlijk geen FIFA-zaak is." 

{image[245823][left-half][]}Zidane: "Ik ben bereid om naar elke disciplinaire commissie te gaan. Als iemand Materazzi's lippen kan lezen, weten we dat ik de waarheid spreek. Degene die écht schuldig is, moet gestraft worden. Ik heb niemand willen aanvallen, alleen mezelf willen beschermen."

"Ik heb iets verkeerds gedaan en ben daarvoor gestraft. Ik eindigde het duel alleen in de kleedkamer. Maar ik was de degene die werd uigedaagd en die reageerde. Het is altijd zo dat de persoon die reageert, wordt gestraft. Nooit de speler die provoceert. Dat is niet eerlijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen