Dost schaart zich in illuster rijtje met Lukaku en Eto'o

11 januari 2021, 23:58

Bas Dost had zondagavond slechts dertien minuten nodig om zijn eerste doelpunt voor Club Brugge te maken. Heel verrassend was het niet dat de boomlange Nederlandse spits trefzeker was bij zijn debuut. Dat was hij eerder al bij zijn eerste wedstrijd voor VfL Wolfsburg, Sporting Lissabon en Eintracht Frankfurt.

Daarmee schaart Dost zich in een illuster rijtje. In Europa hebben sinds 2000 slechts negen spelers bij vier verschillende clubs gescoord bij hun debuutwedstrijd, zo weet datawebsite Transfermarkt. In dat lijstje staan enkele grote namen, onder wie Romelu Lukaku, Samuel Eto'o en Mario Balotelli. Roberto Soldado kreeg het zelfs voor elkaar om bij vijf verschillende clubs tijdens zijn debuut te scoren.

Mede door het doelpunt van Dost won Club Brugge zondag met 1-2 van STVV. "Bij je debuut ben je altijd extra gemotiveerd, extra geprikkeld. Ik kreeg een geweldige bal van Charles en ja, ik raakte hem lekker. Maar wees gerust: ook in de tweede wedstrijd zal het mijn doel zijn om te scoren", zei hij na afloop van wedstrijd tegen Belgische media.

De spelers die vier keer of vaker scoorden bij hun debuutwedstrijd

- Loïc Remy

- Mido

- Samuel Eto'o

- Mario Balotelli

- Bas Dost

- Romelu Lukaku

- Darren Bent

- Danko Lazovic

- Roberto Soldado

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen