'Leverkusen wint strijd van Ajax om handtekening Fosu-Mensah'

11 januari 2021, 18:24   Bijgewerkt: 11 januari 2021, 22:13

Transferspecialist Fabrizio Romano heeft slecht nieuws voor Ajax. Volgens de goed ingevoerde Italiaanse journalist vervolgt Timothy Fosu-Mensah zijn loopbaan bij Bayer Leverkusen. De Duitse club zou overeenstemming hebben bereikt met Manchester United over de overgang van de 23-jarige Nederlandse verdediger.

Eerder op de dag schreef het Algemeen Dagblad dat Ajax hoopt Bayer Leverkusen af te troeven in de strijd om de handtekening van Fosu-Mensah. De Amsterdammers zijn er volgens Romano niet in geslaagd de verdediger voor de neus van het Leverkusen van trainer Peter Bosz weg te kapen.

Naar verluidt betaalt Leverkusen om en nabij 1,7 miljoen euro voor de komst van Fosu-Mensah, die bij Manchester United beschikt over een aflopend contract. Bij de Engelse grootmacht heeft de Nederlander geen toekomst meer. Fosu-Mensah zit op een zijspoor bij The Red Devils en kreeg onlangs te horen dat hij met andere clubs mag praten.

Fosu-Mensah speelde tussen 2006 en 2014 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte vervolgens de overstap naar Manchester United. In het seizoen 2015/16 leek Fosu-Mensah door te breken bij de Engelse grootmacht, maar hij werd er nooit een vaste waarde. Op huurbasis bij Crystal Palace en Fulham deed hij de afgelopen seizoenen de nodige ervaring in de Premier League op. Dit seizoen mocht hij bij United eenmaal in de Engelse competitie en tweemaal in de Champions League opdraven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen