Volkskrant legt 'verschil in opvatting' in zaak-Nouri uit

12 januari 2021, 08:07   Bijgewerkt: 12 januari 2021, 08:31

In de zaak rondom Abdelhak Nouri stelt Ajax dat hij, ongeacht de behandeling op het veld, nooit meer op niveau had kunnen voetballen. Dat schreef De Volkskrant maandagavond. Eerder werd bekend dat de club er met de familie Nouri en juristen niet uitkwam over de schadevergoeding die de club moet betalen en zei Edwin van der Sar te verwachten dat er een rechter over zal moeten oordelen.

Op 8 juli 2017 sloeg het noodlot toe voor Nouri. Tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk tegen Werder Bremen kreeg Appie een harstilstand. Daarbij liep hij blijvende en ernstige hersenschade op. Sindsdien verkeert hij in een staat van laag bewustzijn met weinig perspectief op herstel. Van der Sar erkende een jaar na de dramatische gebeurtenis dat Ajax volledige aansprakelijk was omdat de behandeling op het veld niet adequaat was geweest.

Nouri woont inmiddels in een aangepaste woning waar er vrijwel altijd familieleden bij hem zijn, zo schreef De Volkskrant. 'Hij zit overdag in een rolstoel en toont minimale gedragsreacties.' De club gaf al veel geld uit aan onder meer de behandelingen en verhuizing van Nouri en ook zijn contract is gerespecteerd. 'Daarover gaat het geschil ook niet. Ajax heeft ook nog geregeld vriendschappelijk contact met de familie. De onenigheid draait om het verdere arbeidsleven van Nouri, het arbeidsvermogen.'

Daarin stelt Ajax dat Nouri - ongeacht de behandeling - nooit meer op niveau had kunnen voetballen. Daarbij verwijst de club onder meer naar een aantekening die de KNVB had gemaakt over het functioneren van zijn hart. 'Hij had na eventueel herstel sowieso een ander leven geleid, als scout of trainer bijvoorbeeld. Daar ligt het fundamentele verschil van opvatting met de familie en de raadgevers. Zij beweren dat Nouri na zijn herstel weer topvoetballer had kunnen zijn, zonder precies aan te kunnen geven hoe goed hij was geworden.'

De familie wijst daarbij ook naar de situatie met Daley Blind. Hij werd getroffen door een ontstoken hartspier en speelt sindsdien met een kastje dat zijn hart een schok geeft om het normale ritme te herstellen bij verstoring. 'Een topvoetballer, ook van Vitesses of Heerenveen, verdient aanmerkelijk meer dan een scout of jeugdtrainer. Tot de pensioenleeftijd van een voetbalprof kan dat verschil behoorlijk oplopen. Het gaat hier om miljoenen euro's', lichtte de krant het verschil van opvatting verder toe.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen