"Götze nog minstens twee weken uitgeschakeld"

12 januari 2021, 13:37

PSV moet het nog minstens twee weken stellen zonder Mario Götze. Dat vertelde trainer Roger Schmidt dinsdagochtend op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen AZ. Götze ontbrak afgelopen weekend ook al in de wedstrijdselectie tegen Ajax. Buiten dat kampt de club niet met ernstige blessures.

"We missen Mario nog steeds", begon Schmidt. "Er is nog eens naar zijn blessure gekeken en ik denk dat hij er nog minstens twee weken uit ligt. We kunnen geen risico met hem nemen, dus we gaan het opbouwen en zien het over twee weken. Morgen of aankomend weekend kan hij in ieder geval niet spelen." Al twee keer eerder stond Götze wegens een blessure langs de kant. Sinds zijn komst naar Eindhoven speelde hij acht wedstrijden, waarin hij één keer de negentig minuten vol maakte.

Goed nieuws was er vooral over Cody Gakpo. De speler viel geblesseerd uit tegen Ajax, maar ernstig is zijn blessure niet. Wel is zijn inzetbaarheid tegen AZ nog een vraagteken. "Het ziet er oké uit. Gisteren was de hersteltraining, dus we zullen het vandaag zien. Het is in ieder geval geen ernstige blessure", aldus Schmidt, die verder over een fitte selectie beschikt. "Positief is dat Mauro Júnior, Ryan Thomas en Érick Gutiérrez, spelers die er ook uit zijn geweest, weer terug zijn. Ze zijn natuurlijk nog niet honderd procent, maar elke minuut met het team helpt ze daarbij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen