Schmidt: "Snap de uitspraken van Ten Hag niet helemaal"

12 januari 2021, 13:41   Bijgewerkt: 12 januari 2021, 15:31

Roger Schmidt start 2021 met PSV met een enorm drukke maand. Zondag openden de Eindhovenaren nog met de topper tegen Ajax en drie dagen later staat de thuiswedstrijd tegen AZ alweer op het programma. Op de persconferentie van dinsdagochtend blikte de trainer terug op het duel tegen Ajax en vooruit op de kraker van woensdagavond.

Schmidt werd daar geconfronteerd met de vraag of zijn ploeg zich niet te makkelijk heeft neergelegd bij een 2-2 gelijkspel tegen Ajax, waar er met een vroege 0-2 voorsprong meer in leek te zitten. "Ik twijfel er niet aan: de spelers zijn enorm gretig", citeerde PSV de eigen trainer. Hij voegde daaraan toe dat zijn spelers naar het totaalplaatje keken en niet alleen naar de voorsprong. 

Na afloop van het duel vond Erik ten Hag dat zijn ploeg PSV in zijn greep had. Daar was Schmidt het niet mee eens. "Wij speelden in het begin ook met hoge intensiteit. Ze konden ons amper bijbenen. Ik zag dat ze blij waren met de tweede goal, ik denk dat zij ook blij zijn met een gelijkspel. Het was een wedstrijd van hoog niveau, beide teams konden winnen. Zij stonden onder druk na de 0-2 en voerde de druk op tot ze gelijk maakten. Dat is normaal, zeker met het budget dat Ajax heeft. Ik snap zijn uitspraken dus niet helemaal."

Lof was er op de persconferentie voor Eran Zahavi. De Israëlische spits werd in de eerste seizoenshelft veel bekritiseerd, maar zorgde tegen Ajax op fraaie wijze voor beide doelpunten. "Het was een perfecte start van 2021 voor Eran, maar ook voor de relatie tussen hem en Donyell (Malen, die bij beide goals de assist leverde, red.). De twee doelpunten die hij maakte waren fantastisch en de afstemming tussen hen zag er goed uit." 

AZ

Drie dagen later wacht alweer de volgende topper, thuis tegen AZ. Duidelijk werd dat Mario Götze er ook dan - net als tegen Ajax - niet bij is. Hij zal nog minstens twee weken niet inzetbaar zijn. Cody Gakpo is nog een twijfelgeval. De aanvaller viel geblesseerd uit tegen Ajax en het zal nog moeten blijken of hij AZ haalt. Een ernstige blessure is in ieder geval uitgesloten. De rest van de selectie is fit.

"AZ heeft een uitstekend team met veel individuele kwaliteit", zei Schmidt over de wedstrijd. "Niet voor niets hebben ze pas één keer verloren. We verwachten een AZ op hun best. Dit soort wedstrijden helpen ons te ontwikkelen als team. We hebben vertrouwen na zondag en zijn er klaar voor. Het is voor ons een nieuwe kans om als team te laten zien dat we voor de bovenste plek moeten meedraaien."

PSV en AZ trappen woensdagavond om 18.45 uur af. Bij winst zijn de Eindhovenaren in ieder geval een dag lang koploper van de Eredivisie. Ajax, de huidige koploper, komt een dag later in actie, uit tegen FC Twente.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen