Advocaat houdt zich nog niet bezig met Klassieker tegen Ajax

12 januari 2021, 17:57

Feyenoord neemt het komend weekend in De Klassieker op tegen Ajax, maar komt eerst nog in actie tegen PEC Zwolle. Dick Advocaat benadrukt dat de ontmoeting met de Zwollenaren in een maand vol topduels geen tussendoortje is voor zijn ploeg. "De eerstvolgende wedstrijd is voor ons de belangrijkste. Wij willen en moeten woensdag winnen om bovenin mee te blijven doen."

De Rotterdamse formatie begon zondag het nieuwe jaar met een 0-2 overwinning tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam. Advocaat is tevreden met hoe zijn ploeg er bijna halverwege het seizoen voor staat. "We worden steeds fitter", zegt hij op de clubsite. "Qua blessures gaat het de goede kant", vervolgt de trainer, die nog geen beroep kan doen op Róbert Bozeník, Orkun Kökcü, Justin Bijlow en João Teixeira. Kökcü trainde dinsdag wel alweer met de groep mee.

Nu zijn selectie steeds fitter wordt, heeft Advocaat steeds meer meer te kiezen. Zo kon de trainer afgelopen weekend Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen in eerste instantie op de bank houden en als invallers binnen de lijnen brengen. "Voor een trainer is concurrentie prettig, dan kan je keuzes maken. Wie erin wil blijven staan, moet het laten zien", is hij duidelijk. "De sfeer is goed onderling en dat zag ik zondag ook terug in het veld. We hadden goede en minder goede momenten, maar bovenal stond er echt een team dat uitstraalde te willen winnen."

Feyenoord neemt het woensdagavond om 21.00 uur op tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers bezetten na vijftien speelrondes de derde plaats en hebben drie punten minder dan koploper Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen