Lockdown verlengd, voorlopig nog geen proef met supporters

12 januari 2021, 19:40

Premier Mark Rutte heeft dinsdagavond tijdens zijn persconferentie aangekondigd dat de lockdown wordt verlengd tot en met dinsdag 9 februari. Het aantal coronabesmettingen daalt niet snel genoeg en er zijn bovendien zorgen over de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus.

De verlengde lockdown heeft gevolgen voor proeven met evenementen die deze maand zouden plaatsvinden. Het was de bedoeling dat er bij Almere City FC op 22 januari tegen FC Dordrecht en NEC op 29 januari tegen Jong FC Utrecht vijftienhonderd supporters in de stadions zouden worden toegelaten. De proeven zijn op de lange baan geschoven. Het is nog onduidelijk wanneer er wel weer geëxperimenteerd mag worden met evenementen.

De lockdown duurt tot in elk geval 9 februari en zou zomaar opnieuw kunnen worden verlengd. "Op 2 februari gaan we kijken wat er kan vanaf 9 februari. Het moet echt stap voor stap", zei Rutte, die zich zorgen maakt om de Britse variant van het coronavirus. "Als we kijken naar de dramatische beelden uit het Verenigd Koninkrijk weten we: het kan snel erger worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen