Improductief AC Milan dankt doelman Tatarusanu in Coppa Italia

12 januari 2021, 23:42

AC Milan heeft dinsdagavond met de nodige moeite de kwartfinale van de Coppa Italia bereikt. De ploeg van trainer Stefano Pioli ontdeed zich pas in de strafschoppenserie van Torino. In reguliere speeltijd en verlenging kwamen beide teams niet tot scoren.

AC Milan en Torino troffen elkaar afgelopen weekend ook al, toen in competitieverband. Door doelpunten van Rafael Leão en Franck Kessié werd het zaterdag een mooie avond voor de club uit Milaan (2-0). Bovendien maakte Zlatan Ibrahimovic na elf wedstrijden afwezigheid als invaller zijn rentree.

De Zweedse superster startte dinsdag in de basis en werd halverwege de wedstrijd naar de kant gehaald. In de helft speeltijd die hij kreeg, kwam hij niet tot scoren. Dat gold eveneens voor zijn teamgenoten, die ook na rust de bal er niet in kregen. Davide Calabria was er met een schot tegen de paal nog wel een keer heel dicht bij.

Ook in de verlenging vielen geen doelpunten, waardoor een strafschoppenreeks uitkomst moest bieden. Daarbij was het niet Gianluigi Donnarumma die plaats nam onder de lat bij AC Milan. Hij begon de wedstrijd op de bank en kreeg in de tweede helft bovendien rood vanwege aanmerkingen op de leiding. Ciprian Tatarusanu verdedigde dinsdag het doel bij AC Milan en groeide in de penaltyserie uit tot held door een strafschop van Tomás Rincón te keren. Alle andere penalty's werden raak geschoten.