Dumfries kondigt vertrek aan: "Tijd voor volgende stap"

13 januari 2021, 12:40

Denzel Dumfries is bezig aan zijn asfcheidstournee in de Eredivisie. De aanvoerder van PSV is van plan na dit seizoen te vertrekken uit Eindhoven, op zoek naar een nieuwe uitdaging in het buitenland. De rechtsback gaat weliswaar zijn contract verlengen, maar dat betekent niet dat hij ook langer blijft.

Dumfries en PSV voeren momenteel gesprekken over het in 2023 aflopende contract. "Het is de bedoeling dat we gaan verlengen", zegt de back in gesprek met Voetbal International. "Mijn belang is nu het PSV-belang, maar daarnaast heb ik mijn eigen carrière. Daarin staat ook een nieuwe stip aan de horizon. Als corona niet had toegeslagen, had ik misschien al ergens anders gespeeld. Dat is niet gebeurd en ik ben heel blij bij PSV, maar ik voel wel dat ik als voetballer en als mens klaar ben voor een stap naar het buitenland."

Waar Dumfries komend jaar denkt te spelen? "De Premier League en de Bundesliga passen bij mijn spel. Het is straks tijd voor de volgende stap. Vertrekken met een kampioenschap. Die titel moet de kers op de taart worden." Dumfries speelt sinds 2018 voor PSV, nadat hij zijn doorbraak had beleefd bij Sparta en sc Heerenveen. De 24-jarige verdediger is tevens vast lid van de selectie van het Nederlands elftal, waarmee hij komende zomer hoogstwaarschijnlijk een gooi mag doen naar de Europese titel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen