'Brobbey moet Haaland vervangen, Noor naar Barça'

13 januari 2021 – Mocht Erling Haaland deze zomer vertrekken bij Borussia Dortmund, heeft de Duitse topclub zijn vervanger al op het oog. Dortmund is namelijk onder de indruk van het talent van Brian Brobbey, wiens contract komende zomer afloopt. Volgens Mino Raiola is de kans klein dat hij zijn verbintenis gaat verlengen.

'Brobbey moet Haaland vervangen, Noor naar Barça'

Volgens Onze-journalist Oriol Domenèch ziet Dortmund in Brobbey een nieuwe Romelu Lukaku, die de aanval bij de Duitsers moet gaan leiden. Brobbey staat daarom op de radar. Voor huidige superspits Haaland is veel interesse uit het buitenland. Onder meer FC Barcelona en Manchester United zouden in de markt zijn voor het Noorse doelpuntenfenomeen.

Volgens Mundo Deportivo is Barça hoogstwaarschijnlijk de nieuwe bestemming van Haaland, tevens cliënt van zaakwaarnemer Raiola. De Nederlands-Italiaanse agent wil de talentvolle spits dolgraag naar FC Barcelona brengen, dat naarstig zoekt naar een nieuwe spits. Ronald Koeman posteert nu doorgaans Martin Braithwaite in de punt.

Brobbey en Ajax zijn al enkele maanden in gesprek over een verlenging van het contract, maar tot een akkoord is het nog niet gekomen. Tot frustratie van Ajax, dat de achttienjarige aanvaller dolgraag langer wil vastleggen. Het aantal optredens van de talentvolle aanvaller is dit seizoen beperkt tot drie. In de Eerste Divisie scoorde hij acht keer namens Jong Ajax.

Ajax

gerelateerd