Kluivert senior hindert junior niet: "Geen extra druk"

13 januari 2021, 13:31

Justin Kluivert wordt door voetballiefhebbers bijna automatisch geassocieerd met vader Patrick, die in de jaren negentig en na de eeuwwisseling furore maakte als spits van onder meer Ajax en FC Barcelona. Zoon Justin ervaart dat hij vaak vergeleken wordt met zijn vader. Daar heeft de jonge aanvaller van RB Leipzig echter geen problemen mee. 

"Voor mijzelf is er eigenlijk geen extra druk, want ik probeer niet wanhopig te bewijzen dat ik beter ben dan hem", zegt de jonge Kluivert in gesprek met Leipziger Volkszeitung. "Het motiveert me juist om te laten zien wat ik in me heb." Toch is zijn vader een van de belangrijkste mensen in zijn carrière. "Als ik iets verkeerd doe, zegt hij dat zeker weten tegen mij. Op die momenten geeft hij tips over hoe ik het beter had kunnen doen. Maar we hebben het niet altijd over voetbal. Het gaat ook vaak over God of wat er in de wereld gebeurt.

"Het is wel een beetje alsof hij zijn eigen carrière in mij ziet", vervolgt Kluivert, die dit seizoen vecht om speelminuten bij RB Leipzig. De aanvaller staat nog onder contract bij AS Roma, waar hij nauwelijks aan spelen toekwam. De 21-jarige aanvaller brak door bij Ajax en verdiende daar een transfer naar AS Roma. 

Voor mij persoonlijk is er geen extra druk, omdat ik niet wanhopig probeer te bewijzen dat ik beter ben dan mijn vader" 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen