Haller-ontdekker: "Gegrepen door zijn kwaliteiten"

13 januari 2021, 14:23

Ajax heeft een goede slag geslagen op de transfermarkt door Sébastien Haller te strikken, vindt Didier Martel. De scout van FC Utrecht ontdekte de sterke spits in 2014 en besloot aan te dringen op zijn komst. Het bleek een schot in de roos voor de Domstedelingen, die Ajax liefst 22,5 miljoen euro zagen neertellen voor de aanvaller van West Ham United.

Martel reed in 2014 naar een wedstrijd tussen de reserves van Auxerre en Nîmes, waar Haller slechts enkele minuten binnen de lijnen stond. "Ik kwam eigenlijk voor een andere speler, maar werd gegrepen door de kwaliteiten van Sébastien", zegt Martel tegen Voetbal International "En dat terwijl hij slechts vijf minuten speelde. Hij was zelfs wissel bij de reserves, maar in die paar minuten dat ik hem zag, maakte hij echt indruk."

Dat deed hij ook bij FC Utrecht. Martel heeft dan ook veel begrip voor de keuze van Ajax om Haller terug te halen naar de Eredivisie. "Hij is in de Premier League en de Bundesliga een completere spits geworden. Ik denk dat hij met zijn spel prima bij Ajax past. Hij heeft zichzelf ontwikkeld tot een veelzijdige aanvaller, maar als eindstation blijft hij een zekerheid. Ik denk dat Ajax veel plezier aan hem gaat beleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen